Στην Ελληνική μυθολογία η Χίμαιρα ήταν ένα φοβερό και τρομερό τέρας που εξέπνεε φωτιά, είχε σώμα κατσίκας, κεφάλι λιονταριού και ουρά που κατέληγε σε φίδι (άλλοι πάλι λένε ότι είχε περισσότερα από ένα κεφάλια μια λιονταριού, μια κατσίκας και μια δράκοντα). Στη νέα γενιά της metal μουσικής στην Αμερική, η Χίμαιρα είναι μπάντα!

Οι Chimaira και η νέα τους δισκογραφική δουλειά “The Age Of Hell” εκπνέει φωτιά,  όπως και η Χίμαιρα της μυθολογίας. Αν και αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες με τις αποχωρήσεις μελών, στάθηκαν στο ύψος τους: Mark Hunter (lead vocals), Rob Arnold (lead guitar) και Matt DeVries (rhythm guitar) σήκωσαν στους ώμους ολόκληρο το νέο δίσκο και νομίζω πως πολύ σωστά έπραξαν! Χωρίς παρεκκλίσεις, οι Chimaira συνεχίζουν σταθερά, στο ίδιο μουσικό μονοπάτι, χωρίς πειραματισμούς και ιδιαίτερες αλλαγές. Ίσως αυτή η «μονοτονία» δυσαρεστήσει… Σε αντίθετη περίπτωση, επειδή ακριβώς παραμένουν ακριβώς στα χνάρια των προηγούμενων μας/σας πωρώσει περισσότερο.

Ο νέος δίσκος “The Age Of Hell” είναι ένα αμάγαλμα των στοιχείων (ήχων, riff, blasts) των προηγούμενων δίσκων που τους έκαναν να ξεχωρίζουν ενισχύοντας έτσι και πάλι το μοναδικό, ιδιαίτερο και μοντέρνο metal ύφος τους. Θυμίζει σε αρκετά σημεία τους Fear Factory και τους Slayer, αλλά οι Chimaira είναι μια φοβερά δυναμική μπάντα με επιθετικές μελωδίες: ένα μοντέρνο metalικό τέρας με σώμα Death, κεφάλι Thrash και ουρά που καταλήγει σε… Industrial.

Συνιστάται ανεπιφύλακτα σε όλους τους οπαδούς Death / Thrash.


Tags

Chimaira