Κυκλοφορούν στην αγορά πάρα πολλά βιβλία σχετικά με την ιστορία και την πορεία των Metallica από το 1982 ως και σήμερα. Μία βόλτα στο διαδίκτυο ή και στα κατά τόπους μεγάλα καταστήματα θα σας πείσει για του λόγου το αληθές. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι λογικό μέσα στο σωρό να υπάρχουν κάποια πολύ πρόχειρα γραμμένα και ανακριβή βιβλία, γι’ αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κάποιος. Ευτυχώς, το συγκεκριμένο βιβλίο ανήκει στην κατηγορία εκείνη των πολύ ενημερωμένων βιβλίων και μάλιστα με ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα: την ανάλυση των στίχων όλων των κομματιών των Metallica από το “Kill ‘em All” μέχρι και το “St. Anger”.

Ο Chris Ingham, έχοντας παρακολουθήσει από νωρίς την καριέρα των Metallica, έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά όσον αφορά στην προσέγγιση των τραγουδιών. Επιπλέον, έχει εμπλουτίσει το κείμενο του με παρασκηνιακές πληροφορίες από την εκάστοτε περίοδο και έχει προσθέσει δηλώσεις από ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας. Και όλα αυτά πλαισιώνονται από πάρα πολλές φωτογραφίες μέσα σε 144 έγχρωμες illustration σελίδες. Στο τέλος υπάρχει μία συνέντευξη της μπάντας από το 2003…

Το “Nothing Else Matters” είναι από τα βιβλία εκείνα που θα τα διαβάσετε και στη συνέχεια θα ανατρέχετε σε αυτό κάθε φορά που θα ακούτε με τη ησυχία σας ένα album των Metallica.

Σάκης Νίκας