Πολλά και τίποτα μπορούμε να πούμε γι αυτή την κυκλοφορία. Πολλά, επειδή πρόκειται για τον τεράστιο Κόμη Δράκουλα των θρυλικών Hammer Films που στα 91 του όχι μόνο γυρίζει την καινούργια του ταινία αλλά κυκλοφορεί και δίσκο ως τραγουδιστής. Αυτά από μόνα τους δίνουν τα εύσημα στον τεράστιο (δεν κουράζομαι να το επαναλαμβάνω) ηθοποιό και πρέπει να παραδειγματίζουν τις “στρατιές” των σύγχρονων μουσικών, πολλοί από τους οποίους στρογγυλοκάθονται πάνω σε κάποια επιτυχία (η οποία μπορεί να είναι και συγκυριακή) περιορίζοντας την ενεργητικότητα τους επαναπαυόμενοι σε ένα μικρό ή μεγάλο fan base που κάποια στιγμή δημιούργησαν.

Από την άλλη πλευρά και όσο αφορά το “τίποτα”, το “Charlemagne – The Omens Of Death” δε λέει και πολλά πράγματα. Είναι “λίγο”, συνθετικά και ο Sir Lee, πέρα από το γνωστό βάθος της φωνής του και την ιδιαίτερη ερμηνεία του δεν είναι και ο ιδανικός τραγουδιστής και μάλιστα σ’ αυτή την ηλικία. Η μουσική του χαρακτηρίζεται παραδοσιακό heavy metal με όλα σχεδόν τα χαρακτηριστικά στον ήχο, όχι όμως με καλά κομμάτια.

Για την ιστορία, το album είναι σε μουσική του Richie Faulkner (Judas Priest) με τη συμμετοχή του Hedras Ramos, “κάτοχο” του World Guitar Idol.

Θα πρότεινα το “Charlemagne – The Omens Of Death” περισσότερο στους φανατικούς οπαδούς του Christopher Lee και όχι τόσο σε metal fans.