Η ιστορία των Deep Purple και των Rainbow μέσα από τη ματιά ενός από τους μακροβιότερους tour managers στην ιστορία του rock, του Colin Hart. Δεν ξέρω τι θα περιμένατε εσείς από ένα τέτοιο βιβλίο, αλλά με δεδομένη την εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στους Deep Purple από τη σύγκρουση των χαρακτήρων και του εγωισμού του Ritchie Blackmore και συνήθως του Ian Gillan, ήμουν σίγουρος ότι οι σελίδες του βιβλίου θα ήταν γεμάτες με παραλειπόμενα από καβγάδες, μαλλιοτραβήγματα, ξεκατινιάσματα και τα σχετικά. Μάλλον τα μεσημεριανά κουτσομπολίστικα με έχουν αφομοιώσει…

Καμία σχέση… το βιβλίο παίζει το ρόλο ημερολογίου με την αφήγηση να κυλάει μαζί με τα άλμπουμ και τις περιοδείες των Deep Purple, ενώ προσφέρει πολύ λίγα πράγματα που ενδεχομένως το ευρύ κοινό να μη γνώριζε από πριν. Βέβαια, υπάρχει η προσωπική άποψη του ανθρώπου που ήταν μαζί με τους Deep Purple και αργότερα με τους Rainbow, η οποία σίγουρα μετράει πολύ, αφού ο Colin Hart έζησε τα πάντα και ξέρει πολύ καλά όλα τα μέλη «της οικογένειας». Ήταν εκεί όταν χρειαζόντουσαν κάποιον να τους πάρει από μια συναυλία για να τους πάει γρήγορα στο ξενοδοχείο, έβρισκε χώρους για να κάνει πρόβες το συγκρότημα πριν την ηχογράφηση ενός άλμπουμ (συνήθως κάστρο!), τους παραλάμβανε από το αεροδρόμιο, φρόντιζε για το ποιο δωμάτιο θα πάρει ο καθένας ώστε να μην έχει πρόβλημα… με δεδομένα όλα αυτά, πραγματικά η κατάληξη του βιβλίου κάνει τεράστια εντύπωση, αλλά καλύτερα να μην σας χαλάσω το τέλος και να το διαβάσετε μόνοι σας.

Φυσικά, αυτό δεν αλλοιώνει το ενδιαφέρον μιας συνεχώς on the road εξιστόρησης της ιστορίας δυο εκ των σημαντικότερων συγκροτημάτων της ιστορίας και μιας από τις πιο μυστηριώδεις, αινιγματικές και προβληματικές προσωπικότητες, ναι καλά καταλάβατε, στον Ritchie Blackmore αναφέρομαι!

Γιάννης Δόλας