Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός επιστήμονας για να καταλάβεις ποιες είναι οι επιρροές μιας μπάντας με αυτό το όνομα. Οι φανατικοί οπαδοί των Deep Purple γνωρίζουν σίγουρα αυτούς τους Νορβηγούς καθώς εδώ και 20 περίπου χρόνια έχουν δώσει άπειρες συναυλίες σαν backing band του Glenn Hughes, του Joe Lynn Turner, του Doogie White, του Graham Bonnet κτλ. Οπότε μόνο τυχαίοι δεν είναι αυτοί οι μουσικοί και έτσι το γεγονός και μόνο ότι αποφάσισαν να μπουν στο studio για να ηχογραφήσουν original υλικό μόνο απαρατήρητο δεν μπορούσε να περάσει από τους φίλους του classic rock. Προσθέστε στην εξίσωση και το ότι τα φωνητικά στο δίσκο τα έχουν αναλάβει οι Doogie White (7 κομμάτια) & Joe Lynn Turner (2 κομμάτια) και το όλο αποτέλεσμα γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Το “Reignition” είναι ένα σπουδαίο album το οποίο σε κερδίζει με την πρώτη ακρόαση. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα φόρο τιμής στον ήχο που θεμελίωσαν οι Purple με την MK III (κυρίως) και την MK IV (δευτερευόντως) σύνθεση χωρίς να είναι όμως μία φτηνή κόπια ή τίποτα σχετικό. Το αντίθετο, θα έλεγα. Οι κιθάρες είναι πολύ κοντά στην όλη αισθητική του Blackmore με το solo στο “Slave For Your Love” να «φλερτάρει» ανοιχτά με το αντίστοιχο του “Mistreated” ενώ το “Under Your Skin” να αποτελεί μακράν το απόλυτο highlight του δίσκου αφού θυμίζει έντονα Purple περιόδου “Stormbriner”/”Come Taste The Band” με τον White να βγάζει τον καλύτερο…Hughes από μέσα του! Περιττό να αναφέρουμε ότι τόσο ο Turner όσο και ο White ανεβάζουν το επίπεδο του “Reignition” με τη συνολική τους απόδοση.

Συνολικά, θα λέγαμε ότι εδώ έχουμε ένα αξιοπρέπεστατο album από τους Νορβηγούς οι οποίοι φανερώνουν ότι μπορούν κάλλιστα να είναι πολλά παραπάνω από μία tribute μπάντα. Πιστεύω ότι θα συμπεριλαμβάνεται στο τέλος στο προσωπικό μου Top 20 του 2019.

Highlight: Τα δύο κομμάτια του Turner (“Tied Down”, “Don’t Let Me Bleed”) έχουν γραφτεί πριν από μία πενταετία περίπου.