Θα πρέπει να πάμε αρκετά χρόνια πίσω, συγκεκριμένα στο 2011, όταν οι Coroner ανακοίνωσαν ότι δουλεύουν πάνω στο πρώτο τους DVD, μαγνητοσκοπώντας παράλληλα πολλές από τις συναυλίες της Reunion tour – η οποία πέρασε και απο τη χώρα μας- ενώ στα πλάνα του συγκροτήματος υπήρχε και η κυκλοφορία ενός live δίσκου, ο οποίος τελικά δεν βγήκε ποτέ. Αντίθετα, εδώ, συμπεριλήφθηκε ως bonus cd που αποτελείται από 8 κομμάτια, καθιστώντας την κυκλοφορία άκρως δελεαστική (3DVD / 1CD). Τι περιέχει λοιπόν το περιβόητο ”Autopsy”, που περιμέναμε πάνω από 5 χρόνια να δούμε;

Το πρώτο DVD ονομάζεται ”Rewind” και είναι ένα documentary διάρκειας 100 λεπτών στο οποίο βλέπουμε τα μέλη της μπάντας να κάθονται μπροστά στο τζάκι και να αναπολούν στιγμές του παρελθόντος (με αρκετό αρχειακό υλικό), ενώ γνωστά ονόματα της thrash σκηνής υποβάλουν τα σέβη τους στους μεγάλους Ελβετούς.

CoronerBox2

Το δεύτερο δισκάκι (Reunion) αποτελείται απο 16 τραγούδια μαγνητοσκοπημένα με HD κάμερες σε διάφορες χώρες τις Ευρώπης, περιέχοντας πολλά απο τα γνωστά ”hits” της μπάντας, όπως τα: ”Masked Jackal”, ”Son Of Lilith”, και ”Semtex Revolution”, ενώ το ”Reborn Through Hate” που κλείνει το DVD είναι απο την εμφάνιση στο δικό μας Gagarin, τον Δεκέμβριο του 2011. Πολύ καλό και το bonus υλικό με backstage footage, διάρκειας 50 λεπτών, στο οποίο μεταξύ άλλων βλέπουμε την μπάντα να θαυμάζει τα αρχαία μνημεία της Αθήνας.

Το τριτο DVD έχει τίτλο ”Archives” και περιέχει το ιστορικό live στο Βερολίνο το 1990, τα 3 promo videos της μπάντας και στιγμιότυπα από το 1986 μέχρι και από την τελευταία περιοδεία το 1996, λίγο πριν την οριστική διάλυση.

Με σύνολο κάτι παραπάνω απο 5 ωρες, το box set των Coroner κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Η μπάντα έχει ήδη ανακοινώσει από το καλοκαίρι ότι ηχογραφεί το νέο δίσκο  -ο πρώτος μετά το ”Grin” του 1993! – οπότε αναμένουμε με αγωνία να ακούσουμε τη νέα δουλειά την Ελβετών, η οποία θα κυκλοφορήσει όπως όλα δείχνουν από τη Sony μέσα στο 2017.