Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες όπου ο τίτλος ενός δίσκου αντικατοπτρίζει σε υπερθετικό βαθμό το περιεχόμενο του αφού από το πρώτο κιόλας άκουσμα του “Another Dimension” γίνεται σαφές ότι οι Crimson Fire έχουν πάει συνθετικά σε…άλλη διάσταση με λίγα μόνο σημεία να θυμίζουν τις δύο προηγούμενες δουλειές τους. Πρόκειται για μία κλασική περίπτωση εξέλιξης και συνθετικής ωρίμανσης αφού και οι τρεις βασικοί συνθέτες του album (Μπρίτσας, Γανίτης, Κουτέλης) βγάζουν προς τα έξω τις επιρροές τους και έτσι το τελικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από μία αδιαμφισβήτητη ποικιλομορφία.

Τα είχαμε γράψει και στην ανταπόκρισή μας από την προακρόαση του “Another Dimension”. Αγοράζοντας κάποιος το album όχι μόνο αντιλαμβάνεται αμέσως ψήγματα από Europe, KISS, Def Leppard, Maiden, Stratovarius, Malmsteen κτλ. αλλά ταυτόχρονα ακούει κομμάτια που σου μένουν με τη μία και αυτό είναι που μετράει σε τελική ανάλυση. Εκεί δηλαδή που ακούς τo “Judas” και σου έρχονται στο νου οι Maiden ή βάζεις το “Fire Below” και νομίζεις ότι κάπου θα ξεπηδήσει από τα ηχεία σου η φωνή του Paul Stanley, έρχεσαι την ίδια στιγμή αντιμέτωπος με πιο μελωδικές στιγμές όπως π.χ. το “Set The Night On Fire” που δεν θα ήταν διόλου παράταιρο σε ένα δίσκο π.χ. των Beast in Black! Και όλα αυτά από μία μπάντα που έχει δώσει το 101% μέσα στο studio αποδίδοντας στο ακέραιο τις ούτως ή άλλως καλοδουλεμένες συνθέσεις.

Οι Crimson Fire καταθέτουν μία πολύ αξιόλογη δουλειά από αυτές που θα μείνουν δείχνοντας παράλληλα τα πρώτα δείγματα για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον. Από μένα είναι «ναι»!

Highlight: Ο σπουδαίος Andreas Marschall έχει φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο του δίσκου.