«Ετοιμαστείτε για ένα live που δεν θα το έχετε ξαναδεί από ελληνική μπάντα», μας έλεγαν οι Crimson Fire λίγες μέρες νωρίτερα και εμείς δεν είχαμε κανένα απολύτως λόγο να τους αμφισβητήσουμε. Προσωπικά, γνωρίζω τη δουλειά που είχαν ρίξει τα παιδιά για το συγκεκριμένο show αλλά ταυτόχρονα δεν γινόταν να αγνοηθεί το γεγονός ότι αυτή θα ήταν ουσιαστικά η πρώτη επίσημη ζωντανή παρουσίαση του εξαιρετικού “Another Dimension” που κυκλοφόρησε το 2021 από τη No Remorse Records. Δεν θα το χάναμε, λοιπόν, με τίποτα…

Από νωρίς ο κόσμος είχε αρχίσει να μαζεύεται στο Temple και οι Medusa’s Wrath ήταν η μπάντα εκείνη που θα «ζέσταινε» τον κόσμο πριν από το…κυρίως μενού των Crimson Fire. Ομολογώ ότι δεν είχα ακούσει τη μουσική των Medusa’s Wrath και σε γενικές γραμμές μου άφησαν θετικές εντυπώσεις. Παραδοσιακό heavy metal με NWOBHM σφήνες και μία συνολικά καλοδουλεμένη παρουσία πάνω στη σκηνή. Σίγουρα, θα πρέπει να βελτιωθούν ορισμένα πράγματα (π.χ. απαγορεύεται διά ροπάλου το αναλόγιο πάνω στη σκηνή) αλλά θεωρώ ότι είναι ζήτημα χρόνου να βρουν τα παιδιά τα πατήματα τους. Ειδικής αναφοράς χρήζει στον εξαιρετικό κιθαρίστα Petran Halen χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστέρησαν τα υπόλοιπα παιδιά. Οι φίλοι του ακραιφνούς metal ας τσεκάρουν το EP “Lifeless Void” που είναι διαθέσιμο στο YouTube.

Είχε έρθει η ώρα όμως για τους Crimson Fire! Τα φώτα κλείνουν και ένας προτζέκτορας με ένα ωραίο βιντεάκι αποτελούμενο από φωτογραφίες των μελών της μπάντας και του γενικότερου artwork του τελευταίου δίσκου προετοιμάζει το έδαφος για την εμφάνιση των Crimson Fire…και όλα αυτά υπό τους ήχους του “Mad Desire” του Den Harrow. Το party μόλις άρχιζε!

Η μπάντα ανεβαίνει στη σκηνή μέσα από καπνούς, πυροτεχνήματα και ένα αψεγάδιαστο light show δίνοντάς σου την εντύπωση ότι δεν πρόκειται για μία ελληνική μπάντα και σίγουρα όχι για μία ακόμη συναυλία ελληνικού συγκροτήματος. Το “Judas” δίνει το έναυσμα και είναι αμέσως ολοφάνερο ότι θα ήταν μία μαγική βραδιά αφού ο κόσμος –που είχε σχεδόν γεμίσει το Temple- έστηνε από κάτω το δικό του party. Το πρώτο μέρος της συναυλίας βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο στο “Another Dimension”. Τα έχουμε γράψει και παλιότερα για το συγκεκριμένο δίσκο. Δεν ακούς στις μέρες μας τόσο ποιοτικές hard rock δουλειές και το εννοώ πραγματικά. Και το γεγονός ότι ο κόσμος ήξερε σχεδόν όλα τα τραγούδια από το δίσκο σίγουρα κάτι δείχνει. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι στις πιο μελωδικές στιγμές του album (π.χ. “Chasing Time”, “Set The Night On Fire”, “Walking Into The Light”) η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ακόμη πιο ζεστή. Κάπου εκεί έκαναν την εμφάνιση τους και δύο χορεύτριες (θα τις βλέπαμε ξανά και στο δεύτερο μέρος) δίνοντας έναν τόνο από…Sunset Strip.

Το δεύτερο μέρος βασίστηκε σε τρεις διασκευές (Jennifer Rush – “I Come Undone”, Def Leppard – “Hysteria”, Motley Crue – “Live Wire”) και σε παλιότερες συνθέσεις των Crimson Fire από το “Fireborn” και το “Metal is Back”. Και κάπως έτσι η συναυλία είχε φτάσει στο τέλος της. Οι Crimson Fire παρουσίασαν πράγματι ένα μοναδικό show για τα δεδομένα ελληνικής hard rock μπάντας. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι έχουν το υπόβαθρο για να υποστηρίξουν το συγκεκριμένο show, δηλαδή τα τραγούδια αυτά καθαυτά! Έχω δει πολλές φορές τους Crimson Fire στο παρελθόν και ειλικρινά αυτή η εμφάνιση δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τις προηγούμενες! Ήταν μία καλογυαλισμένη hard rock μηχανή που δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Πολλά συγχαρητήρια και στα πέντε μέλη του συγκροτήματος αλλά και σε όλους τους συντελεστές αυτής της συναυλίας για το απολύτως επαγγελματικό στήσιμο. Οι Crimson Fire έχουν εξελιχθεί σε ένα hard n’ heavy σχήμα και είναι εδώ για να καλύψουν ένα κενό που τόσο πολύ λείπει στη χώρα μας. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους σε αυτό το ταξίδι! Εσείς…;

Σάκης Νίκας

Φωτο: Έλενα Βασιλάκη