Αυτή ήταν μία ευχάριστη έκπληξη κυριολεκτικά από το πουθενά. Είχα ακούσει κάποια στιγμή για ένα EP του Bryan Dallas αλλά δεν είχε πέσει στα χέρια μου και έτσι με το πέρασμα του χρόνου ξέχασα τελείως να το τσεκάρω. Μέχρι που πριν από μερικές βδομάδες μας ήρθε για παρουσίαση η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του Αμερικανού καλλιτέχνη η οποία πραγματικά όχι μόνο είναι εντυπωσιακή αλλά ταυτόχρονα είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται το hard rock σήμερα!

Ξεχάστε τις καινοτομίες και την αναζήτηση νέου ήχου. Ο Dallas δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να ανακαλύψει ξανά τον τροχό. Το αντίθετο, μάλιστα. Έχει εικόνισμα τους Def Leppard και τους White Lion μέσα από ένα μοντέρνο (σχετικά) πρίσμα που νομίζω ότι είναι απαραίτητο. Η παραγωγή είναι μία απόπειρα αποτύπωσης του ήχου του “Hysteria” και όπως καταλαβαίνετε από πλευράς τελικού ηχητικού αποτελέσματος τα πράγματα είναι…κρυστάλλινα. Βέβαια, κάτι ανάλογο είχαν επιχειρήσει πριν από μερικά χρόνια και οι Grand Design αλλά μετά από 1-2 albums εξαφανίστηκαν. Η ειδοποιός διαφορά εδώ είναι ότι τα κομμάτια είναι πολύ καλά και πιασάρικα. Αναπόφευκτα οι συγκρίσεις με Def Leppard είναι καταλυτικές αλλά δεν μένουμε μόνο εδώ αφού ο Bryan Dallas βάζει στο παιχνίδι και πιο σύγχρονες παραμέτρους. Για παράδειγμα το “This Love” έχει κάλλιστα μία αισθητική Reckless Love ενώ και το “Rock You Like A Bomb” θυμίζει λίγο Crazy Lixx. Βέβαια, στα “Miles Away” & “Close My Eyes” τα πράγματα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα αφού οι Def Leppard ζουν και βασιλεύουν εδώ!

Συνολικά πρόκειται για ένα πολύ ευχάριστο και φρέσκο album που τιμάει το παρελθόν αλλά ρίχνει και κρυφές ματιές στο μέλλον. Ο Dallas έγραψε μερικά πολύ πιασάρικα κομμάτια γνωρίζοντας καλά ότι για να ακουστεί στην ευρύτερη hard rock κοινότητα θα έπρεπε να αποτυπώσει με κάποιο τρόπο την ατμόσφαιρα των ένδοχων 80ς. Νομίζω ότι τα κατάφερε…

Highlight: Η Ιαπωνική αλλά και η Ευρωπαική έκδοση έχουν πολλά bonus κομμάτια…αξίζει να τα τσεκάρετε.