Μπάντες όπως οι Paradise Lost, Blind Guardian, Opeth, κ.α., έχουν μια πολύ δυνατή σχέση με το Ελληνικό κοινό και μας τιμούν τακτικά με την παρουσία τους. Δεν ανέφερα επίτηδες τους Anathema. Είναι κι αυτοί στην ομάδα των “φιλικών” προς την Ελλάδα σχημάτων και εκτός από τις εμφανίσεις που έχουν κάνει εδώ,  μας επισκέπτονται και με διάφορα, ιδιαίτερα events.
Ήταν αναμενόμενο λοιπόν, η mini αυτή, ακουστική ας την πούμε, περιοδεία του εγκέφαλου της μπάντας Daniel Cavanagh με τίτλο “Memory & Meaning” να περάσει κι από τη χώρα μας.

H βραδιά στο Bullet Club άρχισε με μια εξαιρετική μουσικό, την Έλενα Μαλάμου, ιδανική περίπτωση θα έλεγα για ζέσταμα του κόσμου που είχε ήδη γεμίσει το club. Δυστυχώς έπαιξε μόνο ένα δικό της κομμάτι, το “Candle Light Thoughts” και λέω δυστυχώς γιατί έχει γράψει πραγματικά σπουδαία κομμάτια. Τα υπόλοιπα ήταν διασκευές από Red Hot Chili Peppers (Road Trippin”, Joan Baez (Diamonds And Rust), Fleetwood Mac (Big Love), House of the Rising Sun (The Animals), Nine Inch Nails (Hurt) και Simon & Garfunkel  (Sound Of Silence).  Πολύ καλή παρουσία που προκάλεσε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

ElenaMalamou

Ακολούθησαν οι The Delay, ένα σχήμα που δε γνώριζα, τριμελές στο συγκεκριμένο Line up τουλάχιστον (κιθάρα, μπάσο και τύμπανα) από το οποίο ακούστηκαν κομμάτια δικά τους αλλά και διασκευές. Χωρίς να είναι κακοί, δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν.

Ο Daniel Cavanagh ανέβηκε στη σκηνή στις 23.10′, καλή ώρα για να είμαι ειλικρινής αν αναλογιστούμε τι γίνεται σε παρόμοιου τύπου καταστάσεις. Παρουσίασε ένα ενενηντάλεπτο set παίζοντας ακουστική κιθάρα και synth με κομμάτια κυρίως από τους Anathema, αλλά και γνωστά και αγαπημένα στο κοινό όπως τα “Wish You Were Here” με το οποίο ξεκίνησε, “Wasted Years”, “Enjoy The Silence”, “Tomorrow Never Knows” και “High Hopes”,  ένα κοινό όμως που ξεσηκωνόταν σε κάθε αναγγελία τραγουδιού από τον ιδιαίτερα επικοινωνιακό Daniel. Επίσης, ακούστηκε το καινούργιο του κομμάτι με τίτλο “The Exorcist” που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Δε θα πρέπει να παραλείψω να αναφέρω την αφιέρωση που ο Daniel έκανε στα τόσο αδικοχαμένα παιδιά της Συρίας με το “One Last Goodbye”. Τα αρκετά προηχογραφημένα μέρη που υπήρχαν, μόνο αρνητικά δε μπορούν να χαρακτηριστούν αφού έντυσαν με πολύ όμορφο τρόπο τα κομμάτια.

Πολύ ενδιαφέρουσα και όμορφη βραδιά και δεν πιστεύω ότι έφυγε κάποιος ανικανοποίητος.

Κείμενο: Δημήτρης Καζαντζής
Φωτογραφίες: Jeana Halee (Έλενα Μαλάμου), Δημήτρης Καζαντζής (Daniel Cavanagh)

Setlist: Wish You Were Here (Pink Floyd), Fragile Dreams, Deep, Temporary Peace, Ariel, Inner Silence, One Last Goodbye, Are You There?, The Exorcist, Wasted Years (Iron Maiden), Electricity, Enjoy The Silence (Depeche Mode), Untouchable 2, Tomorrow Never Knows (The Beatles) , High Hopes (Pink Floyd).

Cavanah01