Οι Dare είναι το συγκρότημα που έφτιαξε ο Darren Wharton, όταν το κεφάλαιο Thin Lizzy έκλεισε, εκεί στα 1983. Να θυμίσουμε εδώ πως ο πληκτράς των Lizzy βρίσκεται και στην τωρινή ομάδα που ετοιμάζει μάλιστα το πρώτο στούντιο άλμπουμ της θρυλικής μπάντας εδώ και είκοσι εννέα χρόνια! Το πρώτο άλμπουμ των Dare, που λέτε, κυκλοφόρησε το 1988 και είχαν μια κάποια επιτυχία στο μεγάλο νησί, τίποτα το ιδιαίτερο όμως. Το εν λόγω αλμπουμίδιο είναι – περίπου – η επανακυκλοφορία του δίσκου του 1998. Το άλμπουμ εκείνο των Dare, όπως διάβασα, είχε κυκλοφορήσει από την MTM Records, η οποία μετά πήγε για φούντο. Όπως φαίνεται, ο Wharton απέκτησε τα δικαιώματα του δίσκου και αποφάσισε να τον ξανακυκλοφορήσει, αφού πρώτα τον ξαναηχογραφήσει.

To “Calm…” «το ένα» περιείχε μια διασκευή Lizzy, to “Still in love with you”, το οποίο δεν βρίσκεται πλέον στο «διάδοχο». Αντ’ αυτού έχουν προστεθεί δύο καινούργια τραγούδια, τα “Precious” και “Cold wind will blow”. Μάλιστα… Καλά, αυτά τα στοιχεία θα τα διαβάσετε και σε άλλα περιοδικά… Θα τα βρείτε και μόνοι σας στο δίκτυο, δεν μ’ έχετε καθόλου ανάγκη.
 
AOR! Και ξανά AOR! Και ξανά-μανά, έτσι όπως θα το συνιστούσαν οι ίδιοι οι Magnum! Πολύ όμορφες μελωδίες, πολύ όμορφες φωνές, πολύ μελωδικά ρεφρέν. Το μόνο θέμα μου ξέρετε ποιο είναι; Ότι όλο το άλμπουμ είναι πολύ γλυκανάλατο ηχητικά. Μετρημένα τα γκάζια, μετρημένα του θανάτου, ενώ οι καθαρές κιθαριές βρίσκονται παντού. Σαν Αμερικάνικη Country Rock μπάντα της τηλεόρασης. Επειδή όμως έτσι θέλει να ακούγεται η μπάντα, πάσο. Εγώ απλά θα πω ότι θα προτιμούσα και το κάτι πιο «άπλυτο». Είναι τόσο λουστραρισμένος ο ήχος που κάπου λες «Εντάξει, φτάνει τώρα». Συν τοις άλλοις, όλο το άλμπουμ είναι – πάνω κάτω – στο ίδιο τέμπο και το ίδιο μοτίβο και σε κάποιους θα φανεί… Αν όμως δεν σας νοιάζει, όπως εμένα, τότε θα αγαπήσετε όλα τα τραγούδια αυτής της δουλειάς. Καψούρα, πόνος και οι φωνάρες που λέγαμε πιο πάνω. Τι, σοβαρά έχετε να αντιπροτείνετε κάτι καλύτερο; Α, το «καινούργιο» εξώφυλλο δεν πιάνει μία μπροστά στο άλλο.
 

Tags