Οι Crossbones ήταν το πρώτο σχήμα στο οποίο συμμετείχε ο Ιταλός κιθαρίστας Dario Mollo, γνωστός από τις συνεργασίες του με τον Tony Martin στο project “The Cage” και με τον Glenn Hughes στους Voodoo Hill.

Το “Rock The Cradle” είναι ο δίσκος-επιστροφή των Crossbones με τον Carl Sentence στο μικρόφωνο. Για να είμαι ειλικρινής ξεκίνησα με επιφύλαξη την ακρόαση του άλμπουμ γιατί οι πρόσφατες κυκλοφορίες του Ιταλού κιθαρίστα, ειδικά το “The Cage 3” δεν με είχαν ενθουσιάσει, για να μην πω απογοητεύσει. Εδώ όμως τα πράγματα είναι ασύγκριτα καλύτερα.

Ο Mollo είναι φρέσκος και δημιουργικός, ενώ δεν στερείται έμπνευσης στα 10 κομμάτια του “Rock The Cradle”. Υπάρχει μια σχετική ποικιλία στο στυλ των τραγουδιών πάντα με άξονα το κλασσικό μελωδικό hard rock. Το ομώνυμο ακούγεται λίγο πιο μοντέρνο, το “Gates Of Time” φέρνει σε Ανατολή και γενικότερα ο κιθαρίστας φαίνεται να έχει δουλέψει αρκετά στον τομέα των συνθέσεών του, που είναι όπως πάντα μεστές και ουσιαστικές χωρίς φανφάρες και πυροτεχνήματα.

Ο Carl Sentence είναι ιδανικός τραγουδιστής για ένα τέτοιο άλμπουμ με το γρέζι, τις τσιρίδες και τη μελωδικότητα όπου πρέπει. Από ότι αναφέρει και το δελτίο τύπου μάλιστα οι Mollo και Sentence παίζει να ξανασυνεργαστούν. Αν το αποτέλεσμα είναι σαν αυτό εδώ, γιατί όχι;