Το συγκρότημα ξεκίνησε το 1999 στα Γρεβενά. Τα παιδιά κυκλοφόρησαν κάποια Demo, έπαιξαν live, ακολούθησαν το δρόμο που παίρνουν όλα τα σχήματα, φυσικά, και δέκα χρόνια μετά έβγαλαν το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο “Human Liberty”.

Δυστυχώς δεν έχω ακούσει το ντεμπούτο τους, ομολογώ πως δεν τα ήξερα τα παιδιά πριν το άλμπουμ αυτό πέσει στα χέρια μου. Όταν έβαλα να ακούσω πήγα να πάθω αυτό που όλοι μας παθαίνουμε όταν ακούμε μια καινούργια μπάντα (δισκογραφικά) και μια καινούργια δουλειά. «Τώρα αυτό τι μου θύμισε; Να, να, αυτή η νότα ήταν… Κείνο κει το θέμα δεν μοιάζει με…». Ξέρετε τώρα, έτσι; Είναι αυτή η βλακεία που μας δέρνει όταν ακούμε ιδίως Ελληνικά σχήματα, λες και οι ξένοι είναι μόνο φρέσκες ιδέες και τίποτα άλλο. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν το βούλωσα και ξανάβαλα το άλμπουμ από την αρχή…
 
Επικό, καθαρά επικό Μέταλ, με λυρικά στοιχεία, με φωνητικά υψηλών συχνοτήτων. Αμερικάνικο Power, NWOBHM, μου θύμισε και κάτι από Crimson Glory και Ryche του ΕΡ, μου θύμισε και το Ελληνικό στοιχείο. Το τρίο παίζει δυνατά, οι κιθάρες είναι βάρβαρες και η παραγωγή «παλιομοδίτικη», με πήγε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80.
 
Θα σταθώ όμως σε ένα μαγικό instrumental. Κιθάρες και πλήκτρα μόνο, χωρίς γκάζια, χωρίς παραμόρφωση… Ένα θέμα που θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται στο “Crimson Idol”, όσο κι αν ακούγεται πολύ αυτό που γράφω. Το τετράλεπτο “The art of dreaming” είναι όαση έμπνευσης. Στις συγχορδίες του συνεχίζει το “Sometimes” και μετά σκάει εκείνη η riffάρα… Οι δικοί μας Marauder, αυτή η μεγάλη μπάντα, θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για αυτό εδώ το συγκρότημα, που σηκώνει τόσο ψηλά τη σημαία του επικολυρικού σκληρού ήχου.
 
Η μπαλάντα “Tears” είναι στο ίδιο ύφος, είναι το ίδιο λυρική, είναι ευκαιρία για τη φωνή να κάνει μερικές ακροβασίες, ακόμα και στα όρια της υπερβολής. Πάθος λέγεται και είναι απλό, έτσι;
 
Το άλμπουμ κλείνει με μια διασκευή στο “The Wizard” των Uriah Heep. Γκάζια στο μπάσιμο, μετά την εισαγωγή, αυτή η είναι η διαφορά μουσικά. Συναντάμε το ίδιο βάθος και delay στη φωνή. Αξιοπρεπής δουλειά, σέβεται το θηρίο. Ευχόμαστε στα παιδιά καλή επιτυχία και να τα σπάσουν στο επερχόμενο Live στο Up The Hammers!