Η νύχτα άρχισε με τους Έλληνες Wings in Motion που ζέσταναν για τα καλά το κοινό. Έπαιξαν κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Cyclicity”. Τα έξι μέλη της μπάντας είναι εξαιρετικοί μουσική με εμφανή την τεχνική τους κατάρτιση και με σύμμαχο τον καλό ήχο παρουσίασαν τα μοντέρνα progressive metal κομμάτια τους. Οι Wings in Motion ήταν αρκετά δεμένοι πάνω στη σκηνή και δεν έδειξαν να φοβόνται καθόλου. Πολύ μελωδικά riffs και εξαιρετική χρήση καθαρών και growls. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για το rhythm section. Και ο μπασίστας και ο ντράμερ έδειξαν εξαιρετικές τεχνικές ικανότητες που τόνιζαν και ανέβαζαν τις συνθέσεις.
 
Επόμενοι στη σκηνή ανέβηκαν οι πιο έμπειροι black metallers W.E.B. που ανέβασαν το επίπεδο με τον σκοτεινό τους παίξιμο αλλά και τις επιβλητικές θεατρικές τους παρουσίες. Έπαιξαν κυρίως δικά τους κομμάτια και ανέβασαν κατακόρυφα την ενέργεια του κοινού, που τους ενθάρρυνε σε κάθε ευκαιρία. Ο front-man της μπάντας Σάκης, δεν έχει μόνο πολύ καλή φωνή, αλλά ξέρει και ακριβώς πώς να επικοινωνήσει και να ξεσηκώσει το κοινό. Έκλεισαν το set τους με μια διασκευή στο κομμάτι “Anubis” από το άλμπουμ “Communion” των Septic Flesh τιμώντας έτσι μια μπάντα με την οποίους περιόδευσαν στο “The Great Mass French Tour 2011” και σίγουρα αποτελεί μεγάλη επιρροή τους.
 

Ήταν 10.30 και όλα ήταν έτοιμα για το show των Dark Tranquility στην Αθήνα. Ο χώρος ήταν γεμάτος με ένα αγωνιώδες κοινό γεμάτο ενέργεια. Πίσω από τη σκηνή υπήρχε και ένα video wall που εμπλούτιζε και ανέβαζε πολύ το επίπεδο ολόκληρου του show. Οι πρώτες νότες του “The Science of Noise” ακούστηκαν και τα πέντε  μέλη της μπάντας, οδηγούμενα από τον Mikael Stanne ανέβηκαν στη σκηνή. Ο ίδιος ο Stenne υπερκινητικός και εξαιρετικά επικοινωνιακός με το κοινό.
 
Ο ήχος ήταν λίγο χαμηλός, και σε μερικά σημεία τα ντραμς κάλυπταν τα πάντα και κυρίως τα φωνητικά, αλλά δεν χάλασε η γενική καλή εικόνα του show. Η ενέργεια που έχει αυτή η μπάντα και ο τρόπος που τη μοιράζεται με το ελληνικό κοινό είναι κάτι το οποίο περιγράφεται πολύ δύσκολα.
 

Όπως είναι λογικό, το σετ είχε αρκετά κομμάτια από το “Construct” τα οποία  ο κόσμος τραγούδησε και αγκάλιασε. Βέβαια ο μεγαλύτερος χαμός έγινε στα παλιότερα και πιο κλασσικά κομμάτια όπως το “Monochromatic Stains”, “The wonders at Your Feet”, “ThereIn” και το “Misery’s Crown” όπου ο Stanne έκανε και stage dive.
 

Για μια ακόμη φορά οι Σουηδοί ήταν εξαιρετικοί, όπως και το 2011. Συγχαρητήρια στην διοργάνωση μιας και το πρόγραμμα ακολουθήθηκε κατά γράμμα και ο κόσμος μπόρεσε να φύγει και να προλάβει και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Και όπως είπε και Stanne πριν το τελευταίο κομμάτι “Ιt is not a goodbye… it is a see you soon.”
 
Setlist: The Science of Noise, White Noise/Black Silence, Monochromatic Stains, Lost to Apathy, The Fatalist, The Silence in Between, Zero Distance, The Wonders at Your Feet,      The Mundane and the Magic, Punish My Heaven, What Only You Know, Terminus (Where Death Is Most Alive), Iridium, State of Trust, ThereIn, Final Resistance, Encore:Lethe,      Endtime Hearts,  Misery’s Crown

Κείμενο/ Φωτογραφίες: Λευτέρης Σταθάρας