Να και μία κυκλοφορία που ήρθε εντελώς από το πουθενά και η οποία μονοπώλησε το ενδιαφέρον μου για αρκετές μέρες από τη στιγμή που παρέλαβα το promo υλικό. Και μπορεί το όνομα του κιθαρίστα Dave Burn να μην είναι ευρέως γνωστό αλλά μιλάμε για έναν μουσικό με 24 albums στο ενεργητικό του, τα 17 εκ των οποίων είναι προσωπικά…διόλου αμελεητέα ποσότητα, αν με ρωτήσετε. Ο Burn είναι σίγουρα μία οικεία φυσιογνωμία ανάμεσα στους φανατικούς οπαδούς των UFO καθώς έχει παίξει σε δύο albums του μακαρίτη Paul Raymond ενώ έχει συμμετάσχει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην tribute band UUFO. Το “Nothing As It Seems” είναι η νέα του προσωπική δουλειά και πάμε να δούμε αμέσως κάποια βασικά σημεία του.

Καταρχάς, να πούμε ότι η ειδοποιός διαφορά του “Nothing As It Seems” σε σχέση με τις προηγούμενες solo κυκλοφορίες του Burn είναι το γεγονός ότι είναι το πρώτο album με φωνητικά…όλα τα προηγούμενα ήταν instrumentals! Επιπλέον, πίσω από το μικρόφωνο συναντάμε τον πολύ καλό Lee Small ο οποίος έχει τραγουδήσει με άπειρες βρετανικές μπάντες προεξοχούσης αυτής των Lionheart. Όλα τα υπόλοιπα όργανα τα έχει αναλάβει ο Dave Burn και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό φανερώνοντας σε υπερθετικό βαθμό το ταλέντο του βιρτουόζου κιθαρίστα.

Τι να περιμένει, λοιπόν, αγοράζοντας το “Nothing As It Seems”…ατόφιο, βρετανικό classic rock με ποικίλες αναφορές στους UFO (αναμενόμενο), στους MSG (πρώτης περιόδου), στους Alcatrazz και γιατί όχι στους Cornerstone αφού σε σημεία οι μελωδικές γραμμές των φωνητικών του Small θυμίζουν τον τρόπο που τραγουδάει ο Doogie White στα albums των Cornerstone. Επιπλέον, η έμφαση δίνεται σαφέστατα στις κιθάρες ενώ και οι περισσότερες συνθέσεις κινούνται σε ένα mid-tempo ύφος που ταιριάζει με την όλη αισθητική του δίσκου. Τέλος, η συνεργασία των Burn & Small βγάζει μία αδιαμφισβήτητη χημεία και ας ελπίσουμε ότι θα επαναλάβουν ανάλογο εγχείρημα στο μέλλον.

Highlight: Παρά το γεγονός ότι ο δίσκος έχει προγραμματισμένα drums, δεν αφήνει καθόλου αρνητική εικόνα.