Οι “Dead by Dawn” είναι μια μπάντα που μας έρχεται από την Αθήνα και την απαρτίζουν, ο Στέργιο “Cernunnos” στα φωνητικά, ο Alex K. στα drums και άνθρωπος που βρίσκεται, μουσικά, πίσω από όλα στην μπάντα o κιθαρίστας Ηλία “Xardas”. Σε αυτόν τον πρώτο τους δίσκο μπάσο παίζει ο Νίκος Τσιάνος και πλήκτρα παίζει η Μυρτώ(αγνώστων λοιπών στοιχείων)

Ο ήχος τους κινείται στο ακραίο “Death metal” και είναι από τις μπάντες που το κάνουν καλά. Το ύφος τους είναι όσο επιθετικό πρέπει, τα black φωνητικά είναι θεσπέσια και το lead μέρος της κιθάρας σε πολλά μέρη είναι ευφυέστατο.

Το μόνο πρόβλημα που βρίσκω σε αυτή την κυκλοφορία είναι η παραγωγή του άλμπουμ. Στην αρχή την θεώρησα ωραία μια και βοηθάει στο να δώσει μια πιο πρωτόγονη αίσθηση στον δίσκο, αλλά όσο περνούσε η ώρα, και σε συνδυασμό με κάποια κομμάτια πιο μέτρια, η κούραση γινόταν όλο και πιο έντονη.

Ακριβώς επειδή μερικά lead μέρη τις κιθάρας είναι εξαιρετικά, θα ήθελα να ακούσω την μπάντα με μια καλύτερη παραγωγή.

Από τα 11 κομμάτια του “Living Legacy” μπορώ εύκολα να ξεχωρίσω  το “Constant Reminders” και το “Necrophania (part 2)”.  Η απορία που μου δημιουργείται είναι που είναι το πρώτο μέρος του “Necrophania” μιας και δεν υπάρχει στον δίσκο ούτε στο EP που είχαν κυκλοφορήσει το 2003.

Καλή πρώτη κυκλοφορία από τους “Dead by Dawn” που αξίζουν την προσοχή των fan του είδους.