Σε μια πρόσφατη συζήτηση που είχε στο Twitter με κάποιους οπαδούς, όπως συνηθίζει να κάνει ο Dee Snider, σχολίασε πως ο Ronnie James Dio ήταν σπουδαίος τραγουδιστής, αλλά αντίστοιχα όχι σπουδαίος σαν frontman.

Αφορμή τα γενέθλια του αδικοχαμένου Cozy Powell, τον οποίο εκθείασε ο Snider, προτρέποντας τους ακόλουθούς του να ακούσουν απλά τα πρώτα 11 δεύτερα του “Stargazer”, «με τον ανεπανάληπτο Ronnie Dio στα φωνητικά, το οποίο ξέρετε καλά ότι θεωρώ πως είναι το καλύτερο metal τραγούδι όλων των εποχών».

Στο σχόλιο ενός οπαδούς πως ο Dio ήταν ο δεύτερος καλύτερος frontman στην ιστορία μετά τον Freddie Mercury, o Dee σχολίασε: «μπερδεύεις το τραγούδι με το «performance». Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε ένα σπουδαίο τραγουδιστή και ένα σπουδαίο fronntman. Ο Ronnie ήταν ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών, αλλά σαν frontman απλά στεκόταν στη σκηνή και τραγουδούσε. Ο Freddie Mercury ήταν σπουδαίος τραγουδιστής ΚΑΙ frontman».

Στη συνέχεια, περιέλαβε και τον Robert Plant στην ίδια σύγκριση. «Είμαι τεράστιος οπαδός της φωνής του Plant… αλλά σαν performer δεν μου έδειξε τίποτα. Η εικόνα του ήταν συγκλονιστική, τρομερά μαλλιά… στεκόταν στη σκηνή με το ένα χέρι πάνω και τραγουδούσε… τον κώλο του. Κατά την άποψή μου δεν ήταν frontman. Και προς ενημέρωσή σας πολλοί καλοί frontmen δεν ήταν απαραίτητα καλοί τραγουδιστές».

Τέλος, ο τραγουδιστής ανέφερε τους αγαπημένους του frontmen: «οι αγαπημένοι μου frontmen είναι παντού πάνω στη σκηνή και αλληλεπιδρούν με το κοινό. Είναι showmen. Σκεφτείτε τους David Lee Roth, Paul Stanley, Mick Jagger… Axl Rose. Και πολλοί ακόμα».

Όσο για τον εαυτό του σχολιάζει: «είμαι περήφανος για τις ικανότητές μου, αλλά πολλοί δεν με ξέρουν γιατί δεν έχω περιοδεύσει τόσο πολύ όσο άλλοι. Αν με ρωτήσεις τι κάνω καλύτερα θα σου πω το να είμαι frontman σε ένα συγκρότημα».