Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη της κυκλοφορία αυτή η θρυλική συλλογή που μύησε άπειρους νέους fans στην οικογένεια των Deep Purple, συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος, ξανακυκλοφορεί ανανεωμένη.
 
Όταν το “Deepest Purple” κυκλοφορούσε το 1980 δεν υπήρχαν Deep Purple! Ο Ritchie Blackmore που είχε εγκαταλείψει το συγκρότημα που ουσιαστικά ο ίδιος δημιούργησε είχε τους Rainbow, οι οποίοι τότε έμπαιναν στην Τρίτη φάση της καριέρας τους με τον Joe Lynn Turner και τον Roger Glover ήδη με ένα χρόνο θητείας. Ο David Coverdale είχε «μαζέψει» τον Jon Lord και τον Ian Paice στους Whitesnake, ενώ ο Ian Gillan είχε ήδη ξεκινήσει σόλο καριέρα. Έτσι, το “Deepest Purple” που περιείχε κομμάτια από τις δυο δημοφιλέστερες συνθέσεις του συγκροτήματος είχε ένα χαρακτήρα νοσταλγικό, την ίδια στιγμή που οι φήμες για επανασύνδεση της Mk.II έδιναν και έπαιρναν, φανταστείτε ότι αυτές ξεκίνησαν από το 1976!
 
H remastered επανακυκλοφορία της συλλογής προσφέρει μερικά έξτρα κομμάτια και από την εποχή του Rod Evans, αλλά και από αυτή του Tommy Bolin, έτσι ώστε να γεμίσει το CD, αλλά το κυριότερο ατού της και ο λόγος για να την (ξανα)αγοράσει κανείς με κλειστά τα μάτια είναι το DVD που τη συνοδεύει με τον Jon Lord να μιλάει για όλα ανάμεσα σε κλασσικά και μη video του συγκροτήματος. Η συνέντευξη είναι εξαιρετική δίνοντας πολλές και μέχρι πρότινος άγνωστες πληροφορίες για την ιστορία και τις διαφορετικές περιόδους των  Purple.
 
Μόνο και μόνο για τη συναισθηματική αξία που μπορεί να έχει για τον καθένα αυτή η συλλογή αξίζει τα λεφτά της, ενώ για τις καινούριες γενιές που ενδέχεται να ξανα-μυήσει στο μυθικό συγκρότημα περιλαμβάνονται  video clips από όλη την πορεία τους.