Εκεί που οι Def Leppard δεν είχαν κυκλοφορήσει ούτε ένα επίσημο live album σε 31 χρόνια δισκογραφικής καριέρας, κατάφεραν σε διάστημα 6 ετών να…καλύψουν το χαμένο έδαφος βγάζοντας στην αγορά ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία live albums! Βέβαια, οι εποχές έχουν αλλάξει αν και οι Leppard δεν ήταν ποτέ και η πιο παραγωγική μπάντα του πλανήτη. Έτσι, μετά το “Mirrorball” (2011) & το “Viva Hysteria” (2013) έρχεται τώρα το “And There Will Be A Next Time” για να αποτυπώσει την εμφάνιση των Βρετανών στο Detroit το 2016 στα πλαίσια της τελευταίας τους περιοδείας για την προώθηση του τελευταίους, ομώνυμου δίσκου.

Εδώ θα παρουσιάσουμε το DVD αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι κυκλοφορεί και μία ειδική έκδοση με διπλό CD που είναι ουσιαστικά το…ακουστικό αδερφάκι του εν λόγω DVD. Καταρχάς, να πούμε ότι η τελευταία περιοδεία των Leppard είναι από τις καλύτερες που έχουν κάνει ποτέ τα τελευταία 25 τουλάχιστον χρόνια. Έχοντας τους δει στα τέλη του 2015 παρατήρησα μία μπάντα σαφώς ανανεωμένη και σε full φόρμα! Το stage show ήταν εντυπωσιακό και φυσικά ο ήχος αψεγάδιαστος. Τα ίδια διαπίστωσα και στο “And There Will Be A Next Time” όπου οι διαφοροποιήσεις ήταν ελάχιστες σε σχέση με αυτό που είχα δει στο Δουβλίνο μερικούς μήνες νωρίτερα. Μονάχα 2-3 τραγούδια ήταν διαφορετικά αλλά τίποτα παραπάνω…

Προσωπικά highlights ήταν τρία: α) οι εξαιρετικές εκτελέσεις και των τριών κομματιών από το “High N’ Dry” (“Let it go, “Bringin’ On The Heartbreak”, “Switch 625”). Ειδικά, στο “Switch 625” τόσο ο Collen όσο και ο Campbell θα έκαναν περήφανο εκεί πάνω τον Steamin’, β) ο χώρος της συναυλίας ήταν ένα ανοικτό,αμφιθεατρικό venue που δεν συναντάς και τόσο συχνά στην Αμερική και γ) η εκτέλεση του “Hysteria” με τις εναλλαγές των παλιών φωτογραφιών από το σύνολο της καριέρας των Leps. Είναι μακράν η πιο συγκινητική στιγμή να βλέπεις από το τεράστιο video wall τον Steve, τον Rick πριν το ατύχημα, τους Leppard πιτσιρικάδες αλλά και στο απώγειο τους το 1987-88.

Συνολικά, πρόκειται για μία ολοκληρωμένη, ποιοτική κυκλοφορία όπως μας έχουν συνηθίσει άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια τα παιδιά από το Sheffield.

Highlight: Στα bonus features βρίσκουμε τα 4 video-clips μέσα από το τελευταίο studio album των Def Leppard.