Κάθε φορά που οι Def Leppard κυκλοφορούν νέο δίσκο συνειδητοποιούμε δύο κυρίως πράγματα: α) πόσο μας έλειψαν και β) πόσο μεγαλώσαμε στο διάστημα ανάμεσα στις δύο κυκλοφορίες τους. Βλέπετε, έχουμε συνηθίσει σε μεγάλα δισκογραφικά κενά από τους Leppard που δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση το γεγονός ότι το “Diamond Star Halos” καταφτάνει σχεδόν 7 χρόνια μετά το προηγούμενο, ομώνυμο album τους. Αρκετά όμως με τις εισαγωγές…ας πάμε κατευθείαν στο ζουμί. Τα δύο πρώτα singles (“Kick” και “Take What You Want”) αποτέλεσαν το ιδανικό «ορεκτικό» για το κυρίως πιάτο αφού ήταν και τα δύο εξαιρετικά και ειδικά το δεύτερο ήταν κλασικό Leppard. Το ερώτημα ήταν ένα και πολύ συγκεκριμένο: θα ήταν και ο υπόλοιπος δίσκος ανάλογης ποιότητας;

Είναι ένας δίσκος που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία του ήχου των Βρετανών από το 1983 και μετά. Καλά διαβάσατε. Βασικά είναι σαν μία ανασκόπηση της καριέρας τους αφού εδώ έχουμε δείγματα σχεδόν από κάθε δίσκο της μπάντας μετά το “Pyromania”. Έτσι, το προαναφερθέν “Take What You Want” έχει ένα riff που θυμίζει “Rock Rock”, το “Gimme A Kiss” θα μπορούσε πολύ άνετα να βρίσκεται στο “Adrenalize”, τα “Liquid Dust” και “Open Your Eyes” έχουν μία αισθητική από “Slang” (με την πολύ καλή έννοια), το “SOS Emergency” βγάζει κάτι από “Euphoria”, τα ”U Rok Mi” και “Lifeless” έχουν την pop αύρα του “X” ενώ τα “All We Need” και “Unbreakable” θα είχαν μία θέση στο τελευταίο δίσκο. Με άλλα λόγια…απ΄όλα έχει ο μπαξές!

Η παραγωγή είναι στα κλασικά αψεγάδιαστα επίπεδα, η απόδοση εντυπωσιακή και οι συνθέσεις από καλές ως άριστες. Προσωπικά, θα ήθελα να δω μεγαλύτερη συνεισφορά από τον Sav και τον Viv αλλά και περισσότερα τραγούδια στο στυλ των “Take What You Want”, “Gimme A Kiss”, “SOS Emergency” και “Kick” που είναι κλασικά Leppard και αποτελούν τα αδιαμφισβήτητα highlights. Συνολικά θετικό πρόσημο για το “Diamond Star Halos” το οποίο συνεχίζει ένα σερί καλών κυκλοφοριών για τα παιδιά από το Sheffield.

Highlight: Η όλη δουλειά που έχει γίνει πίσω από τη δημιουργία και την προώθηση του δίσκου είναι άριστη και φανερώνει πόσο στηρίζει η Universal τη νέα δουλειά των Leppard.