Ήταν κάτι που το περιμέναμε ή αν προτιμάτε το είχαμε υποψιαστεί. Λίγο οι περσινές δηλώσεις του Joe Elliott ότι δουλεύει πάνω σε ένα «επετειακό project», λίγο τα σχόλια του Phil Collen «ότι είναι σίγουρος πως κάτι θα κάνουν αναφορικά με ένα κλασικό τους album», ε…δεν ήθελε και πολύ για να καταλάβουμε ότι το εν λόγω album θα ήταν το “Hysteria” μιας και τον Αύγουστο συμπλήρωνε 30 χρόνια από την κυκλοφορία του. Και πράγματι η Universal επένδυσε στη νοσταλγία αλλά και στην ποιότητα του δίσκου δίνοντας στην αγορά διάφορες εκδόσεις του “Hysteria” οι οποίες ήταν όλες πάρα πολύ προσεγμένες. Είμαι φανατικός οπαδός των παιδιών από το Sheffield και έτσι δεν χώραγε καν δεύτερη σκέψη για το ποια έκδοση θα έπαιρνα…και αυτή δεν ήταν άλλη από το “Super Deluxe Box Set” που φαινόταν άκρως εντυπωσιακό.

Πάμε να δούμε τα θετικά πρώτα: καταρχάς, το box set περιλαμβάνει 5 CD, 2 DVD, 4 βιβλίακαι ένα poster τα οποία όλα επικεντρώνονται στο “Hysteria”. Πέρα από το κανονικό album, υπάρχουν τα διάφορα b’ sides και remixes των singles αλλά και για πρώτη φορά σε CD το “In The Round In Your Face” (η βιντεοκασέτα δηλαδή του 1989 από το Denver). Τα 2 DVD είναι γνωστά και αφορούν το making του Hysteria από τη γνωστή σειρά Classic Albums καθώς και όλα τα video-clips και αποσπασματικές εμφανίσεις στην τηλεόραση. Όσον αφορά τα βιβλία, αυτά είναι εξαιρετικά και ουσιαστικά σε βάζουν σε όλο το κλίμα της εποχής με τις απίστευτες φωτογραφίες του Ross Halfin. Τέλος το όλο packaging είναι άριστο!

Στα αρνητικά συγκαταλέγουμε σίγουρα το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο ακυκλοφόρητο υλικό που οι φανατικοί οπαδοί των Leps δεν είχαν μέχρι τώρα. Όλοι θέλαμε να ακούσουμε κάτι από τα πρώτα sessions του 1984 με τον Jim Steinman αλλά δυστυχώς –όπως τόνισε και ο Elliott- δεν υπάρχει τίποτα από εκείνη την περίοδο. Επίσης, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στα DVD ένα εξαιρετικό documentary που είχε γίνει από το MTV το 1988 αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν οι Leppard να εξασφαλίσουν τα πνευματικά δικαιώματα για αυτό.

Όπως και να έχει είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να έχουμε συγκεντρωμένα τα πάντα για το “Hysteria” χωρίς να πρέπει να ανατρέχουμε στα δεκάδες CD singles για να ακούσουμε τα b’sides & τα remixes (για τα οποία ο Mutt Lange έχει κάνει τεράστια δουλειά). Είναι ένα box set που αξίζει τα λεφτά του και ήδη αρχίζει να γίνεται σπάνιο αφού βγήκε σε περιορισμένα αντίτυπα.

DefLeppardHysteria30 2