Όσα δεν είχαν κάνει οι Def Leppard σε 40 χρόνια το έχουν κάνει μέσα σε διάστημα 3 χρόνων αφού ούτε λίγο ούτε πολύ από το 2017 και μετά έχουν πάρει σκούπα κάθε είδους επανακυκλοφορία αρχειακού υλικού προς μεγάλη ευχαρίστηση όλων των οπαδών τους. Την τιμητική του είχε φυσικά το “Hysteria” σε δύο υπερπολυτελείς εκδόσεις, δύο box sets που καλύπτουν τα άπαντα από τα 80ς και 90ς, τρεις ειδικές κυκλοφορίες για τη Record Store Day (μεταξύ των οποίων και το περίφημο EP του 1979 σε 12’’ μορφή)…θέλετε και άλλα; Φυσικά και θέλετε για αυτό τα παιδιά από το Sheffield μόλις κυκλοφόρησαν ένα εξίσου εντυπωσιακό box set για τα πρώιμα χρόνια από το 1979 ως το 1981. Πάμε να δούμε τι περιλαμβάνει…

Καταρχάς, μιλάμε για ένα box set με 5 CD και ένα βιβλίο γεμάτο από φωτογραφίες του Ross Halfin, διαφημιστικά, και λεπτομερή liner notes από τους Elliott & Savage. Τι είναι αυτά τα 5 CD…τα δύο πρώτα είναι οι remastered εκδόσεις των “On Through The Night” και “High N’ Dry”. To τρίτο είναι μία συναυλία στην Οξφόρδη τον Απρίλιο του 1980 στα πλαίσια της περιοδείας για το “On Through The Night” η οποία έχει εκπληκτικό ήχο και παρουσιάζει μία μπάντα που παρά το νεαρό της ηλικίας παίζει με απίστευτη συνοχή και ωριμότητα! Στα πολύ σημαντικά αυτής της συναυλίας είναι η παρουσία του “Medicine Man” (πρώιμη εκδοχή του “Rock Rock”) και του “When The Rain Falls” (πρώιμη εκδοχή του “Let It Go”) αλλά και του “Lady Strange” που τότε ήταν ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι. Το 4ο και 5ο CD αποτελείται στη συντριπτική του πλειοψηφία από b’sides, πρώιμες εκδοχές τραγουδιών τα οποία ήταν πάνω κάτω γνωστά (αν και είναι καλή φάση να έχουμε την πρώτη εκτέλεση του “Me and my Wine” για πρώτη φορά σε CD). Επιπλέον υπάρχει ξανά το EP αλλά και μερικά τραγούδια από την εμφάνιση των Leppard στο Reading το 1980 στον απόηχο της αδικαιολόγητης κατακραυγής του βρετανικού Τύπου (κυρίως από το Sounds και τον Geoff Barton) για ξεπούλημα της μπάντας λόγω του κομματιού “Hello America”. Αστεία πράγματα που τότε όμως ήταν πολύ σοβαρή υπόθεση!

Η ετυμηγορία: άλλο ένα εντυπωσιακό box set για τους die hard fans του καλύτερα εξαγώγιμου προϊόντος από το Sheffield. Οι Def Leppard είναι ένα θρυλικό συγκρότημα και τα πρώιμα αυτά χρόνια δείχνουν ξεκάθαρα το δρόμο της επιτυχίας που θα ερχόταν το 1983.