Η πρώτη μπάντα που είδα, οι Black Hat Bones ήταν ή ένεση αδρεναλίνης που χρειαζόμουν καθώς ερχόμουν κατευθείαν από τη δουλειά. Έμπειροι πλέον στη σκηνή δεν δυσκολεύτηκαν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά. Περιμένουμε να ακούσουμε το νέο τους άλμπουμ από το οποίο έπαιξαν κάποια τραγούδια πριν καταλήξουν με το γνωστό και μη εξεραιτέο “High Gain Devil Rockers”.

BlackHatBones05

Οι Steak ακολούθησαν με τον εμπνευστή του φεστιβάλ, Reece Tee, σίγουρα ενθουσιασμένο να βλέπει την ιδέα του να εξαπλώνεται και σε μια καινούρια χώρα.

Steak05

Οι My Sleeping Karma ήταν η πρώτη μπάντα που είδα και εντυπωσιάστηκα. Απίστευτη απόδοση από τους Γερμανούς ψυχεδελικούς φίλους μας. Φαινόταν ότι το διασκέδαζαν επάνω στη σκηνή και γούσταραν, κάτι που μεταδόθηκε και στον κόσμο! Το γαμάτο ήταν πως ο πληκτράς τους δεν ήρθε ποτέ Ελλάδα (λόγω της απεργίας, που λέγαμε πιο πριν) και στη θέση του έπαιξε ο ηχολήπτης της μπάντας , ο οποίος έμαθε τα μέρη του στα πλήκτρα το προηγούμενο βράδυ! Παρόλα αυτά η μπάντα βγήκε απίστευτα δεμένη στη σκηνή και μας ταξίδεψε με τα τραγούδια και το κέφι της!

MySleepingKarma03

Μετά ακολούθησαν οι Pentagram… Οι οποίοι είχαν εμφανιστεί κ νωρίτερα, πριν τους Steak σαν Relentless Ghouls, καλύπτοντας το κενό των 2 μπαντών που δεν ήρθαν. Όποτε υπήρξε διπλή δόση από αυτήν την ιστορική μπάντα! Την 1η εμφάνιση τους στην ημέρα την έχασα, αλλά έμαθα από φίλους που ήταν εκεί ότι έπαιξαν τραγούδια που δεν παίζουν συνήθως στα live τους, όλα παλιά και η απόδοση τους ήταν κορυφαία! Κάτι που επαναλήφθηκε και στη 2η εμφάνιση της ημέρας για τους Αμερικανούς θρύλους του Heavy Metal. Ακούραστοι, γεμάτοι ενέργεια και με τον Bobby να κάνει τα γνωστά του σκέρτσα. Ο ήχος άψογος και ο κόσμος καραγούσταρε!

Pentagram01

Τη σκυτάλη πήραν οι Karma To Burn… Ανέβηκαν στο σανίδι και μας πήραν τα μυαλά! Ως συνήθως άψογοι στο live τους, με τύμπανα και μπάσο να σπέρνουν και τις κιθάρες να χρωματίζουν με αλητεία τα τραγούδια τους. Η ανταπόκριση από το κοινό ήταν άμεση καθώς χτυπιόντουσαν όλοι στο ρυθμό της μουσικής τους. Ο ήχος ήταν και σε αυτούς άψογος δημιουργώντας ένα live… εκρηκτικό! Εδώ, θα ήθελα να τονίσω ότι λόγω της απεργίας στο αεροδρόμιο καμία μπάντα δεν είχε τον ηχολήπτη της, γιατί δεν τα κατάφεραν να έρθουν. Έτσι, τον ήχο στο stage1 είχε αναλάβει η On Stage Sound του Νίκου Ζαννή ….. Για να μη λέμε ότι μόνο οι ξένοι ηχολήπτες είναι καλοί, άμα γουστάρεις αυτό που κάνεις και ξέρεις να το κάνεις …φαίνεται! Τέλος της βραδιάς για το stage 1…

KarmaToBurn02

Σειρά είχαν οι δικοί μας Automaton σφιχτοδεμένοι κ εκκωφαντικοί στο stage 2 που μας αποτελείωσαν, αφού ήταν ότι έπρεπε για το κλείσιμο της βραδιάς. Εύγε παίδες! Άντε κ του χρόνου πάλι με περισσότερη “έρημο” για τα αυτιά μας…

Jekyll&Hyde

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com

{galleryLiveReports/2016/Desertfest02}{/gallery}