Μετά από τόσες συνεντεύξεις και συναντήσεις από κοντά με τον Desmond Child έχω ακούσει τόσες πολλές ιστορίες, ανέκδοτα, trivia, απίστευτες πληροφορίες, λεπτομέρειες για τραγούδια, ή στιγμές της μεγάλης καριέρας του, που η αγορά του βιβλίου ήταν μονόδρομος.

Ξεκινώντας από το «άσμα ασμάτων», το “Livin’ On A Prayer”, που δικαιωματικά μπαίνει στον τίτλο, ο Desmond ξετυλίγει το πολύχρωμο κουβάρι της ζωής του από την πρώτη μέρα. Μιλάει για το πώς μεγάλωσε χωρίς να ξέρει για πολλά χρόνια ποιος είναι ο πραγματικός του πατέρας, για τη θυελλώδη και ενίοτε ανταγωνιστική σχέση με τη μητέρα του, την μύησή του στο θαυμαστό κόσμο της μουσικής, τον αγώνα για την επιτυχία και την καταξίωση – που δεν σταματά ποτέ, την ιστορία του συντρόφου του, Curtis, και φυσικά τη μεγαλειώδη συναυλία του στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, που ήταν και η αιτία για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης αυτού του πονήματος.

Οι διηγήσεις και οι εξομολογήσεις του Desmond γίνονται ο συνεκτικός κρίκος για όλες τις ιστορίες που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς, εμπλουτισμένες με ακόμη περισσότερες. Βάζουν τα πράγματα σε μια σειρά και ένα χρονολογικό πλαίσιο… συνήθως! Αυτή είναι η ιστορία του Desmond Child, αλλά όχι η ιστορία της μουσικής του. Μην περιμένετε να διαβάσετε για όλες τις συνεργασίες του, τις συνθέσεις και την έμπνευση για τις μεγάλες επιτυχίες που έγραψε μόνος, ή με κάποιον συνεργάτη. Θυμίζουμε ότι επί εξι δεκαετίες έχει Νο.1 επιτυχίες στην Αμερική, πράγμα που σίγουρα δεν πρέπει να έχει καταφέρει κανένας άλλος.

Αν είστε οπαδός της δουλειάς του, σίγουρα η ανάγνωση θα σας κάνει να κατανοήσετε καλύτερα την ψυχοσύνθεσή του, αλλά κι αν δεν είστε, αυτό το συγκινητικό succes story δεν θα σας αφήσει αδιάφορους. Όσο για την χώρα μας είναι άξια επαίνου, θαυμασμού και ευγνωμοσύνης η εντυπωσιακή προσπάθειά του για την επανασύνδεση των γλυπτών του Παρθενώνα, που κορυφώθηκε με τη συναυλία στην Αθήνα, η οποία έχει ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο. Η διήγηση είναι χειμαρρώδης και καταιγιστική, σαν να έχεις τον Desmond απέναντί σου να σου μιλάει, να πετάγεται από τη μια ιστορία στην άλλη, να κάνει αστεία και να γελάει. Υπάρχει αρκετά πλούσιο οπτικό υλικό με πολλές φωτογραφίες από όλη την καριέρα του.

Θα αποφύγω να σας κάνω spoiler, αλλά θα αναφέρω ότι έκπληξη μου προκάλεσε ο καλλιτέχνης με τον οποίο ο Desmond δεν είχε καλή σχέση, η συνεργασία τους είχε πολλές δυσκολίες, αλλά γράφει ειδική αφιέρωση στο τέλος. Επίσης, εντυπωσιακό το ποια συνεργασία θεωρεί σαν την κορυφαία στη ζωή του και μεγάλο απωθημένο. Αυτά, θα τα ανακαλύψετε μόνοι σας.