Ήταν από τις εκδηλώσεις εκείνες που δεν θα χάναμε με τίποτα! Βλέπετε, ζούμε σε μία χώρα που είναι εξαιρετικά σπάνιο να μας επισκέπτεται σε τακτική βάση ένας ζωντανός θρύλος και να σου προσφέρει απλόχερα τις αναμνήσεις, τις εμπειρίες και κάτι από τις τεράστιες γνώσεις του σε ένα ακροατήριο που πραγματικά ανυπομονούσε για το συγκεκριμένο event. O Desmond Child δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι δίχως την προσφορά του στην αγαπημένη μας μουσική τα πράγματα και οι τύχες των συγκροτημάτων θα ήταν τελείως διαφορετικές. Και αν το σκεφτείτε, ανήκει σε ένα εξαιρετικά ολιγομελές club συνθετών με τόσα πολλά και διαχρονικά hits από τη δεκαετία του 70 μέχρι σήμερα. Με μία λέξη ο άνθρωπος είναι μία ιδιοφυία!

Σε ένα πολύ όμορφο αμφιθέατρο της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών στο Κολωνάκι, ο Desmond Child ανέβηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 7:30 και για τις επόμενες 2 ½ ώρες μας ταξίδεψε στο μαγικό κόσμο του μέσα από τα τραγούδια και τις αφηγήσεις του. Εισαγωγή με μία φανταστική εκτέλεση στο πιάνο του “Livin’ On A Prayer” και όλοι να τραγουδάμε στο refrain λες και βρισκόμασταν σε κανονική συναυλία. Η συνέχεια μας επιφύλαξε πολλά highlights συμπεριλαμβανομένης μίας εκπληκτικής εκτέλεσης του “Angel” (με guest star την Idra Kayne) αλλά και το κλείσιμο με μία συγκινητική διασκευή στο “You Want To Make A Memory”. Ενδιάμεσα ο Desmond μας μίλησε για την αυτοβιογραφία του που ουσιαστικά είναι μία κατάθεση ψυχής ενώ εμφανίστηκε και ο Σάκης Ρουβάς όπου τραγούδησε και εκείνος ένα κομμάτι από το δίσκο που είχε κάνει με τον Desmond. Παράλληλα έπαιξε ένα φανταστικό βιντεάκι με συνεντεύξεις των Paul Stanley, Alice Cooper κ.α. ενώ ακούσαμε audio-αρχειακό υλικό από τα writing sessions των “I Hate Myself For Loving You”, “Livin’ La Vida Loca” και “Waking Up In Vegas”. Θα ήταν παράλειψη ένα δεν αναφέραμε ότι ο Desmond εξέφρασε την επιθυμία να επαναλάβει την προπέρσινη συναυλιακή πανδαισία στο Ηρώδειο.

Το τέλος βρήκε τον Desmond να υπογράφει αυτόγραφα και να βγάζει φωτογραφίες με όλους ενώ η βραδιά έκλεισε με μία δεξίωση στο χώρο. Συνολικά ήταν ένα άρτια οργανωμένο event και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλα ανάλογα στο μέλλον. Θα ήθελα να κλείσω με το εξής: όλες αυτές τις δεκαετίες το Rockpages έχει δημιουργήσει μία άριστη σχέση με τον Desmond στηρίζοντας τη δουλειά του με κάθε δυνατό τρόπο. Η χαρά μας είναι μεγάλη που βλέπουμε ότι στη χώρα μας ο Desmond δεν είναι απλώς και μόνο ένας hitmaker αλλά ένας πραγματικός αστέρας!

Σάκης Νίκας