Μετά τους Sodom ήρθε και η σειρά των Destruction να δηλώσουν βροντερό «παρόν» με ένα δίσκο που θα ικανοποιήσει όλους τους παλιούς fans της μπάντας αλλά και θα ιντριγκάρει τους πιτσιρικάδες εκεί έξω που αρέσκονται σε ακραία, μοντέρνα ακούσματα και οι οποίοι, φυσιολογικά, δεν μεγάλωσαν με Destruction. Το “Day of Reckoning” είναι ελαφρώς καλύτερο του “D.E.V.O.L.U.T.I.ON.” (τουλάχιστον, όσον αφορά στο συνολικό επίπεδο των συνθέσεων) και αν θα έπρεπε να σημειώσω μία ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στις δύο κυκλοφορίες των Γερμανών, θα έλεγα ότι το “Day of reckoning” είναι περισσότερο παλιομοδίτικο και θυμίζει περισσότερο τον κλασικό ήχο των Destruction. Βέβαια, συναντάμε ξανά τις μοντέρνες πινελιές (π.χ. στο “The Demon is God” και στο ομώνυμο κομμάτι) αλλά συνολικά το “Day of Reckoning” χαρακτηρίζεται από ένα old-school feeling!
 
Οι Schmier και Sifringer βρίσκονται σε γενικά καλή κατάσταση ενώ αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η θέση του drummer (η οποία είναι μάλλον καταραμένη για τους Destruction) καλύπτεται αυτή τη φορά από τον Vaaver. Το “Day of Reckoning” δεν είναι ριζοσπαστικό, καινοτόμο ή ρηξικέλευθο…είναι όμως γρήγορο, άμεσο και καταιγιστικό. Με λίγα λόγια είναι…Destruction! Το μόνο που λείπει είναι ο Mad Butcher στο εξώφυλλο…
 
Highlight: Το “Sorcerer of Black Magic” είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχουν γράψει οι Destruction από το reunion και μετά.