Ντεμπούτο album από το συγκρότημα των Devil’s Train και προτού αρχίσετε την αναζήτηση στο διαδίκτυο, να σας προλάβουμε λέγοντας ότι πρόκειται για το συγκρότημα του Δημήτρη Λιαπάκη που μαζί με τον γνωστό στο ελληνικό κοινό κιθαρίστα Λάκη Ραγκαζά (κυρίως από τους Long Live) συνεργάστηκαν στη σύνθεση των κομματιών των Devil’s Train. Το puzzle των Devil’s Train συμπληρώνεται από τους παλιούς γνώριμους συνοδοιπόρους στους Stratovarius, Jorg Michael & Jari Kainulainen. Έχουμε δηλαδή μπροστά μας μία κατά κάποιο τρόπο super μπάντα…αν και, η αλήθεια είναι, δεν είναι και φανατικός οπαδός αυτού του όρου.

Οι φίλοι των Mystic Prophecy αλλά και του καθαρόαιμου metal ήχου μπορεί να αναγνωρίσουν κατευθείαν τη βραχνή φωνή του Λιαπάκη αλλά δε νομίζω ότι θα βρουν άλλα κοινά σημεία με τις προηγούμενες δουλειές του Έλληνα μουσικού/παραγωγού. Δεν θα είχε, άλλωστε, και πολύ νόημα να αναπαράγει έναν παρόμοιο με τους Mystic Prophecy ήχο. Αντίθετα, οι Devil’s Train είναι ένα hard rock σχήμα με blues ρίζες και με μία ηχητική ατμόσφαιρα που παραπέμπει στα late 80s και σε groups όπως οι Blue Murder, Whitesnake, Badlands κ.α.

Με μία εξαιρετική απόδοση όλων των μελών, ρυθμικά και καλοδουλεμένα τραγούδια επενδυμένα με μία κρυστάλλινη παραγωγή, οι Devil’s Train καταθέτουν μία όχι μόνο αξιοπρόσεχτη δουλειά αλλά ένα άψογο ντεμπούτο που σκοπό έχει –τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά- να μας ταξιδέψει στον αμερικάνικο blues rock ήχο του 1989-90. Είναι, σίγουρα, ένα νοσταλγικό album που το έχουμε, όμως, πολύ ανάγκη στις μέρες μας…

Highlight: “Find New Love”, “Room 66-64”