Το “Ghost” είναι ο τέταρτος και τελευταίος δίσκος της σειράς Devin Townsend Project όπου αποτελείται από τα άλμπουμ “ Ki/Addicted/Deconstruction/Ghost”. Το άλμπουμ κυκλοφορεί μαζί με το “Deconstruction” και νομίζω η κυκλοφορία τους γίνεται εσκεμμένα μαζί!
 
Εξηγούμαι:Αν το “Deconstruction” είναι το πιο heavy και τρομακτικό άλμπουμ του Καναδού το “Ghost” είναι ο εκ διαμέτρου αντίθετος δίσκος. Χαλαρός, πολύ πιο ξεκάθαρος και εξαιρετικά όμορφος που χαρακτηρίζεται από ambient- μελό ήχους.

Είναι ο δίσκος που θα ακούσετε όταν θέλετε να πάτε στο όμορφο μέρος του μυαλού σας και να χαλαρώσετε. Ο Devin Townsend σε αυτό το δίσκο χρησιμοποιεί πολύ ανάλαφρα φωνητικά, ακουστική κιθάρα, φλάουτο και “jazzy” ντραμς. Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι πολύ χαλαρωτικό και όμορφο μουσικά.

Μεγάλη δύναμη στις συνθέσεις δίνει η παραγωγή που έχει κάνει ο Devin Townsend. Έχει δοθεί προσοχή έτσι ώστε κάθε κομμάτι να είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Οι ambient ήχοι, τα φωνητικά και του Καναδού και της Katrina κάνουν το “Ghost” έναν εξαιρετικό δίσκο παρόλο που οι συνθέσεις αυτές καθαυτές δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητος.

Μειονέκτημα του δίσκου είναι ότι ξεπερνά τα 70 λεπτά σε διάρκεια, πράγμα που κάνει δύσκολο το άκουσμα του μονομιάς μιας και δεν υπάρχει και κάποια ποικιλομορφία στο δίσκο. Και τα 70 λεπτά είναι χαλαρωτικά, ήρεμα και πανέμορφα! Υπάρχουν κομμάτια σαν το “Heart Baby” και το “Feather” που δείχνουν όλα τα δυνατά χαρακτηριστικά αυτής της δουλειάς του Devin Townsend.

 
Τελικά το “Ghost” είναι ένας εξαιρετικός δίσκος ο οποίος χρειάζεται ο ακροατής να βρίσκεται σε συγκεκριμένη διάθεση. Δεν είναι το άλμπουμ που θα πάρεις για να ακούσεις στο αμάξι πηγαίνοντας στη δουλειά. Θέλει εξαιρετική προσοχή και ίσως και εκπαιδευμένο αυτί.