5 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που οι Dexter Ward κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό ντεμπούτο τους “Neon Lights” που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους φίλους του παραδοσιακού heavy metal. Στο μεσοδιάστημα τα παιδιά κυκλοφόρησαν ένα single και ένα split album αλλά αυτό που περιμέναμε όλοι ήταν τη δισκογραφική τους επιστροφή με ένα ολοκληρωμένο album. Θυμάμαι, λοιπόν, όταν ο κιθαρίστας της μπάντας, Μανώλης Καραζέρης, μου έστειλε να ακούσω ένα νέο κομμάτι με τίτλο “Stone Age Warrior” και αμέσως κατάλαβα ότι όχι μόνο η αναμονή των 5 χρόνων άξιζε τον κόπο αλλά ταυτόχρονα όλα έδειχναν ότι το νέο υλικό προμηνυόταν σαφώς ποιοτικότερο. Και αυτό λέει πολλά αναλογιζόμενοι το πόσο πολύ δουλεμένα ήταν τα τραγούδια του “Neon Lights”.

Το ομώνυμο τραγούδι που ανοίγει το δίσκο σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα αφού το US Metal παντρεύεται αριστοτεχνικά με την Ευρωπαική Maidenική παράδοση ενώ το refrain σε στοιχειώνει για μέρες! Η συνέχεια είναι ανάλογη με βασικό χαρακτηριστικό αυτή τη φορά μία πιο επική διάθεση που είναι διάχυτη σε όλα σχεδόν τα τραγούδια αλλά κυρίως στα εκπληκτικά “Stone Age Warrior”, “Fighting For The Cross” και “Ballad of the Green Berets”. Αυτή θα λέγαμε ότι είναι και η πρώτη ειδοποιός διαφορά του νέου δίσκου σε σχέση με το ντεμπούτο αφού οι επιρροές από πρώιμους Manowar και Manilla Road είναι εμφανείς σε αρκετά σημεία. Η δεύτερη διαφορά είναι ότι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Θύμιος Κρίκος έχει κάνει άριστη δουλειά στην παραγωγή ενώ θα ήταν παράλειψη αν δεν σημειώναμε ότι οι συνθέσεις εν γένει είναι κατά πολύ ανώτερες σε σχέση με το “Neon Lights”. Και όχι μόνο αυτό αλλά και τα παιδιά έχουν δουλέψει απίστευτα στο studio με τις κιθάρες να είναι μελωδικές αλλά και heavy θυμίζοντας ατμόσφαιρα Riot (ειδικά στο “We Are Dexter Ward”) ενώ και η φωνή του Marco ξεχωρίζει από χιλιόμετρα.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε και άλλα πολλά αλλά η ουσία είναι ότι οι Dexter Ward μας επεφύλσσαν ένα αριστουργηματικό δίσκο που θα τον ακούμε για πολλά χρόνια. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι μας κάνει περήφανους τόσο για την ποιότητα των συνθέσεων αλλά κυρίως για την μοναδική 80ς ατμόσφαιρα που αποπνέει όλο το album στο συνολό του!

Σίγουρα μέσα στις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς!

Highlight: Θα υπάρχει και μία περιορισμένη box-set εκδοση που θα περιλαμβάνει t’shirt, κρασί, ποτήρι και φυσικά…το album.