Ο Albert Bouchard, πρώην ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Blue Oyster Cult, δημοσίευσε το δεύτερο single από το δεύτερο μέρος της τριλογίας “Imaginos” με τίτλο “Independece Day”. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου από την Rockheart Records/Deko Entertainment.

«Το “Independence Day” ήταν το τελευταίο τραγούδι που γράφτηκε για το άλμπουμ. Ήταν μια ιδέα του Sandy Pearlman από όταν δουλεύαμε το αυθεντικό “Imaginos” το 1983. Είχαμε το ρεφρέν και κάποιες ιδέες για τα κουπλέ. Όταν τον επισκέφτηκα στο νοσοκομείο το 2016 του τραγούδησα ό,τι είχα γράψει από το τραγούδι και τον παρακάλεσα να γίνει γρήγορα καλά για να μπορέσουμε να το τελειώσουμε.

Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε κι έτσι επιστράτευσα τον αδερφό μου τον Joe για να με βοηθήσει. Είχαμε ήδη κάποιους στίχους και προσθέσαμε ακόμα μερικούς για να αναπτύξουμε την ιστορία. Μου άρεσε τόσο πολύ η συνεισφορά του που χρησιμοποίησα τα φωνητικά του σαν lead. Ουσιαστικά, έγραψε όλο το κομμάτι, όλα τα όργανα μόνος του. Εγώ απλά αντικατέστησα τα τύμπανα με τα δικά μου και έβαλα τον David Hirschberg να ηχογραφήσει το μπάσο με λίγο καλύτερο ήχο και να κάνει δεύτερα φωνητικά στα ρεφρέν μαζί μου για να εμπλουτίσουμε κάπως τον ήχο. Το αγαπημένο μου σημείο είναι εκεί που μπαίνουν οι τρομπέτες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα και θεωρώ ότι είναι μια σπουδαία προσθήκη στην εποποιία του “Imaginos”», δηλώνει ο Albert Bouchard.

Να θυμίσουμε πως εκτός από τον Joe στο άλμπουμ συμμετέχουν και οι Eric Bloom, Buck Dharma και Richie Castellano των Blue Őyster Cult και ο Ross The Boss.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξή μας με τον Albert Bouchard για το πρώτο μέρος της τριλογίας…