Διάλειμμα για τους Edguy, ο Tobias Sammet γράφει το νέο Avantasia

0

Ο Tobias Sammet έβγαλε μια ανακοίνωση σχετικά με τους Edguy και τους Avantasia. «Δουλεύω πάνω σε ένα καινούριο άλμπουμ Avantasia και όχι Edguy, γιατί αυτό αισθάνομαι καλύτερα να κάνω. Είναι κομπλιμέντο για μένα όταν γράφω ένα άλμπουμ για τους Edguy και με ρωτάνε για τους Avantasia και το ανάποδο. Αλλά, σαν καλλιτέχνης πρέπει να νιώθεις αυτό που κάνεις, να έχεις κάτι να σε οδηγεί και αυτή η λαχτάρα που νιώθεις να είναι το κάυσιμό σου και το κίνητρο. Όποιος έχει γράψει πρόσφατα καναδυο πολύ συναισθηματικά άλμπουμ πιστεύω ότι θα ταυτιστεί μαζί μου σε αυτό. Κάποιες ιδέες πρέπει να διαχειριστούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο και στην περίπτωσή μου αν δεν υπήρχαν οι Avantasia θα έπρεπε να τους εφεύρω.


(…) Όπως καταλαβαίνετε οι Edguy βρίσκονται σε διάλειμμα για λίγο. Ναι, έχει περάσει καιρός από την τελευταία μας περιοδεία και δεν έχουμε τίποτα στα σκαριά αυτή τη στιγμή, αλλά όλοι ασχολούμαστε με άλλα πράγματα, τουλάχιστον μέχρι να ξεσπάσει ο ιός και να διαταράξει την καθημερινότητά μας. Το “Space Police” ήταν ένα καλό άλμπουμ, αλλά μας κούρασε πολύ μέχρι να γίνει αυτό που με ικανοποιούσε απολύτως. Δεν είναι ασυνήθιστο, όταν είσαι για 3 δεκαετίες σε μπάντες και παραδίδεις αποτέλεσμα σαν ελβετικό ρολόι θα έπρεπε τα συγκροτήματα να αποφασίζουν να κάνουν ένα διάλειμμα από κοινού, αντί να βγάλουν κάτι μόνο και μόνο για να το βγάλουν.


Από την άλλη δεν μπορώ να κοπώ στα δυο. Οι Edguy ήταν πάντα η αγάπη μου, από το 1999 ξεκίνησε η άλλη μου αγάπη, οι Avantasia. Επίσης, έχω ιδέες για ένα σόλο άλμπουμ, που θα ήθελα απελπισμένα να κάνω, αλλά δεν θέλω να χαθώ με τόσα πολλά projects. Άλλωστε, είμαι 42, έχω γράψει 18 άλμπουμ, είμαι πατέρας και φυλακισμένος στην απομόνωση (γι’ αυτό δεν ζητάω συμπόνοια, όλοι το ίδιο έχουμε πάθει), δεν θέλω λοιπόν να συνεχίσω να αποδίδω σαν μηχανή και σύμφωνα με τις απαιτήσεις. Είναι αδύνατο».