Η προακρόαση ενός καινούργιου δίσκου  δεν είναι ό,τι πιο ασφαλές για συμπεράσματα. Ιδιαίτερα, όταν αυτός είναι “φορτωμένος” με πράγματα που δεν…πιάνονται με την πρώτη, πρέπει να περιμένουμε την κυκλοφορία του για να το ακούσουμε ξανά και ξανά.

Στο εντυπωσιακό “Sondflakes Studio” οι Dimlight φιλοξένησαν τα μέσα του τύπου προκειμένου να τους παρουσιάσουν το τρίτο studio album τους με τίτλο “The Lost Chapters” που κυκλοφορεί σύντομα από την Five Starr Records.

Πρόκειται για ένα concept album που αφορά την Αιγυπτιακή Μυθολογία. Το ηχητικό τοπίο παραπέμπει με το πρώτο άκουσμα σε Αιγυπτιακή ατμόσφαιρα και δίνει την αίσθηση του καλοδουλεμένου, αποτελούμενο από ορχήστρες, αφηγήσεις και πάμπολλες εναλλαγές στα μουσικά θέματα που το απαρτίζουν. Μουσικά μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε πλήρες, δείχνει να έχει “ταυτότητα”, δεν κατάφερα όμως να ξεχωρίσω κάποιο κομμάτι με το πρώτο άκουσμα.

Όπως μας ανέφερε η μπάντα, η πρώτη έκδοση του CD, θα περιέχει και μια νουβέλα με το story του “The Lost Chapters”. Πολύ καλό σαν ιδέα, περιμένουμε όμως την κυκλοφορία του album για να πούμε περισσότερα και πιο εμπεριστατωμένα στην παρουσίαση του.

Δημήτρης Καζαντζής

DimlightLostChapters