ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ GIMME SHELTER FILM FESTIVAL!

0

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00

19:30 – 21:30 – Προβολή
SCREAMIN’ JAY HAWKINS: I PUT A SPELL ON ME

22.00 – 00:00 – Προβολή
THE ROLLING STONES: CROSSFIRE HURRICANE

Για τις ταινίες θα μιλήσουν ο Μωρίς Σιακκής (Ιστορικός Ερευνητής – Συγγραφέας) και ο Γιώργος Μουχταρίδης (Διευθυντής Pepper 96.6)

Προπώληση
Τιμή Ημερήσιου Εισιτηρίου: 7 ευρώ (προπώληση & ταμείο), διαρκείας: 55 ευρώ (το εισιτήριο διαρκείας ισχύει για όλες τις Δευτέρες του φεστιβάλ)

Σημεία προπώλησης: viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, και στα Seven Spots, Reload Stores, Media Markt και Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.

SCREAMIN’ JAY HAWKINS: I PUT A SPELL ON ME

Το πορτρέτο του σπουδαίου Αμερικανού μουσικού μέσα από τις μαρτυρίες συνεργατών, συναδέλφων και ανθρώπων του περιβάλλοντός του, αλλά και μέσα από αρχειακό υλικό και ντοκουμέντα από τα διάφορα στάδια της καριέρας και της ζωής του. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από συναυλίες, καθώς και σκηνές από ταινίες όπου ο μουσικός εμφανίστηκε ως ηθοποιός. Αφορμή για την ταινία αποτέλεσαν οι δύο τελευταίες συναυλίες που έδωσε ο Screamin’ Jay Hawkins to 1999 στο Ρόδον. Εκεί ξεκίνησαν τα γυρίσματα από τον Νίκο Τριανταφυλλίδη, ο οποίος ακολούθησε τον εκκεντρικό μουσικό και κατέγραψε την ιστορία του μέσα από τις αφηγήσεις του ίδιου. Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε το 2001 λίγο μετά τον αιφνίδιο θάνατο του, με τη συμβολή φίλων και συνεργατών του Screamin’ Jay Hawkins που μίλησαν και μοιράστηκαν τις ιστορίες τους γι’ αυτό τον σπουδαίο άνθρωπο: ανάμεσά τους η Diamanda Galas, o Eric Burdon και ο Jim Jarmusch.

GR, 2001, 102’.
Σκηνοθέτης: Νίκος Τριανταφυλλίδης.
Παραγωγοί: Φένια Κοσοβίτσα, Αμάντα Λιβανού, Ηρακλής Μαυροειδής, Νίκος Τριανταφυλλίδης.
Παραγωγή: Ideefixe Audiovisual Productions.
Εμφανίζονται: Diamanda Galas, Monique Hawkins, Screamin’ Jay Hawkins, Jim Jarmusch, Eric Burdon, Arthur Brown.

THE ROLLING STONES: CROSSFIRE HURRICANE – The Rise of The Stones
“I was born in a crossfire hurricane and I howled at the morning driving rain”

Το “Crossfire Hurricane” είναι ένα ντοκιμαντέρ του Brett Morgen (Kurt Cobain: Montage of Heck) που παρουσιάζει την ιστορία των Rolling Stones με αφορμή τους εορτασμούς της επετείου των 50 χρόνων της μπάντας. Αυτή η υπέροχη ταινία αφηγείται την ιστορία της συναρπαστικής διαδρομής των Stones, από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 ως έφηβους παθιασμένους με τα blues, μέχρι την αδιαμφισβήτητη καθιέρωσή τους ως ροκ ινδάλματα. Στο ντοκιμαντέρ μιλούν όλα τα μέλη του συγκροτήματος, και τα λόγια τους αποτελούν το αφηγηματικό τόξο που συνδέει όλο το αρχειακό υλικό από παλιότερες συνεντεύξεις, συναυλίες, δημοσιεύματα, πολλά από τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά. Λαμβάνοντας τον τίτλο του από ένα στίχο του “Jumpin ‘Jack Flash”, το “Crossfire Hurricane” δίνει στον θεατή μια σαφή εικόνα για το τι ακριβώς σημαίνει να είσαι μέρος των The Rolling Stones καθώς η μπάντα ξεπερνά τις επικρίσεις, τα ναρκωτικά, τις διαφωνίες και το θάνατο. Το “Crossfire Hurricane” με την πλήρη συνεργασία και συμμετοχή των Rolling Stones, είναι και θα παραμείνει η απόλυτη ιστορία του μεγαλύτερου rock ‘n’ roll συγκροτήματος στον κόσμο.

UK, USA, 2012, 111’.
Σκηνοθεσία: Brett Morgen.
Παραγωγή: Milkwood Films, Tremolo Productions.
Συμμετέχουν: Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Bill Wyman, Ronnie Wood, Mick Taylor, κ.α.