Το πέρασμα του από τους Queensryche αποδείχθηκε ευεργετικό. Έξι χρόνια γεμάτα εμπειρίες σε κάθε επίπεδο για έναν ήδη εξαιρετικό μουσικό (αν και υποτιμημένο) δεν είναι καθόλου λίγα. Οι προσπάθειες που έχει κάνει είναι αρκετές και οι περισσότερες αξιοπρεπέστατες. Έχει επιδοθεί σε πάμπολλα είδη μουσικής από jazz μέχρι core και το μόνο που του λείπει είναι να κατασταλάξει (ευτυχώς ή δυστυχώς) σε κάποιο χώρο και οι δουλειές του να έχουν την προώθηση που τους αξίζει.

Οι Dragon Kings είναι το νέο του project και κάτι αρκετά διαφορετικό απ ότι μας είχε συηθίσει. Το ομότιτλο αυτό album είναι concept και αφορά τις περιπέτειες ενός μονομάχου.

Μουσικά θα το χαρακτήριζα ένα πολύ σύγχρονο epic progressive metal, με αρκετά μοντέρνα ενορχήστρωση. Εκεί παραπέμπει και το πολύ old school εξώφυλλο που θυμίζει πολύ N.W.O.B.H.M..  Υπάρχουν πολύ καλά κομμάτια σ’ αυτό το album, αρκετά πολύπλοκα, αλλά χωρίς να “χάνεται” η σύνθεση. Οι κιθάρες, αλλού σύγχρονες κι αλλού κλασσικές είναι το κυρίαρχο στοιχείο του c.d. και σε αρκετά σημεία ακούγονται κοντά σ’ αυτές του “Operation: Mindcrime II”  του οποίου, ας μην ξεχνάμε ήταν εκ των βασικών συνθετών.

Από το album θα ξεχωρίσω το πολύ μελωδικό “The Water Bringer”, το “Fly By The Night Sky” και το “Deep In The Hivelands”, πολύ καλά κομμάτια που μέχρι και θα ενθουσιάσουν πιστεύω κάποιους παλαιότερους metal fans.