Τρέχουμε, τρέχουμε, τρέχουμε! Μπορεί να πέρασαν τέσσερα χρόνια από το τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους (Ultra Beatdown), μπορεί να έγραφαν και να δοκίμαζαν για δύο χρόνια, μπορεί κι άλλα που δεν έχω ακόμα διαβάσει, η ταχύτητα όμως παραμένει το σήμα κατατεθέν τους. Τα πρώτα δύο κομμάτια του δίσκου, “Holding on” και “Fallen world” είναι σφαίρα καρά-σφαίρα και δεν συμμαζεύεται! Τρελές ταχύτητες και άπειρο γκάζι… Τα συγχαρητήριά μου στον Dave Mackintosh, που παίζει όλα αυτά τα εξωφρενικά. Πέρα βέβαια από το φρενήρες παίξιμο και τα 666 μίλια ανά λεπτό, το συγκρότημα μπορεί να περηφανεύεται για τις μελωδικές, μελωδικότατες συνθέσεις του. Επειδή η ταχύτητα σ’ αυτό το στυλ παραπέμπει στο Power και επειδή οι Helloween στο μίξερ ή οι Running Wild δεν είναι και η καλύτερη φάση στο σύμπαν, οι Άγγλοι ναι μεν τρέχουν του θανάτου, φροντίζουν όμως να είναι τα τραγούδια σε ένα επίπεδο εκτός μίξερ. Σε αυτό φυσικά συμβάλει και ο νέος τραγουδιστής. Πρώτο άλμπουμ για τον Marc Hudson, o οποίος παρουσιάζεται πολύ δυναμικά, διαθέτει μια σπουδαία χροιά ενώ δείχνει ότι έχει και τις δυνατότητες.

Ευτυχώς, το “Cry thunder”, το πρώτο video για το άλμπουμ, είναι μια πιο mid tempo (καταχρηστικά το γράφω, είναι περισσότερο γρήγορο), βοηθά βέβαια και ο χρόνος (6/8)… Ακούγεται σαν κάτι μεταξύ Manowar, Running Wild και Thin Lizzy (!) και διαθέτει μια σπουδαία μελωδία. Η συνέχεια – εννοείται – παραμένει εκκωφαντική και ταχύτατη, με το σχήμα να παίζει βαρβάτα, να προσφέρει τρομερά δεύτερα φωνητικά και να παραμένει εκτός pacman metal (καλή η φάση με τα εφέ, αλλά όχι και για χόρταση). To “Wings of Liberty” σκοτώνει! Τρελό ρεφρέν, να το άκουγαν κατι Γερμανοί – λέμε τώρα… Hammerfall κατάσταση, στα καλύτερά της. Όπα, όπα, κάτσε, γιατί το “Seasons” που μπήκε τώρα μου φαίνεται καλύτερο… Στακάτο, μεταλλικό, σούπερ γέφυρα και ρεφρέν, μερικά riff που θα λάτρευε ο Kai και, κλασσικά, Maiden λατρεία! Μας αρέσει!

Μην το ξεχάσω… Για τους φίλους του βινυλίου (Ναιαιαιαιαιαι!), καθώς κι εκείνους που θα προτιμήσουν την ψηφιακή μορφή, παίζουν τρία εξτραδάκια… Πάμε να ξανατρέξουμε; Fight to the end, we will die by the sword!