Dream Theater @ Gazi Music Hall

0

MinusOne01
Ξεκινώ, αφού απολογηθώ διότι δεν πρόλαβα τον Jason Richardson επί σκηνής, με τους Κύπριους Minus One, οι οποίοι είχαν μάλιστα εκπροσωπήσει τη χώρα τους στην Eurovision το 2016. Η λιγότερο ‘συγγενική’ ηχητικά μπάντα σε σχέση με τους headliners, στάθηκαν πάντως καλά, χωρίς κάποιο τραγούδι τους να εντυπωσιάσει. Ωραίο το Queen πέρασμα προς το τέλος.

AnimalsAsLeaders01

Η πρώτη εμφάνιση των Animals as Leaders στην Ελλάδα δυστυχώς σημαδεύτηκε από επίμονα τεχνικά προβλήματα, που κάπως σαν να τους αποσυντόνισαν. Το τρίο απαρτίζεται από τρομερούς μουσικούς, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό, αλλά στη σκηνή, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για ένα instrumental συγκρότημα, περίμενα μεγαλύτερη κίνηση/επικοινωνία. Στο «Woven Web» έπεσαν αρκετά σαγόνια γύρω μου πάντως.

DreamTheater001

Με απόλυτη ακρίβεια και συνέπεια το show των Dream Theater ξεκίνησε στις 21.30 με το «Untethered Angel» από το «Distance over Time», και από τις πρώτες νότες η γνώριμη αλλά πάντα εντυπωσιακή ποιότητα της μπάντας είναι εμφανής και δεν ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις. Ο Mangini κάνει το «A Nightmare to Remember», το πρώτο κομμάτι που έπαιξε στην audition του για να μπει στους DT, να φαίνεται εκνευριστικά εύκολο. Myung και Rudess ήρεμες δυνάμεις, ενώ ο LaBrie διατηρεί τη φωνή του σε πολύ καλά επίπεδα.

Ο ήχος στον εξώστη, απ’ όπου παρακολούθησα το μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας, ήταν πολύ καλός. Οι συνθήκες διέφεραν στο κάτω σκεπαστό μέρος, αλλά more on that later.

DreamTheater009

Το μελωδικό μέρος του «Fall into the Light» είναι όσο υπέροχο όσο και στον δίσκο: Γενικά η καθαρότητα στο παίξιμο του Petrucci δεν υπάρχει, ο άνθρωπος είναι από άλλο πλανήτη. Στα highlights βάζω το «In the Presence of Enemies, part I», την επίδειξη ισχύος του «Dance of Eternity» και φυσικά το φινάλε με το «As I Am», για την παρουσία του οποίου το αφιέρωμα του rockpages.gr πριν τη συναυλία ήταν προφητικό και ξεκάθαρο.

Όσον αφορά το setlist, προσωπικά τα πολλά καινούρια τραγούδια δεν με ενόχλησαν καθόλου. Εννοείται ότι θα προτιμούσα ένα πλήρες ‘evening with’ με ολόκληρο το «Scenes…», αντί για αυτήν την περιορισμένη, ‘φεστιβαλική’ εμφάνιση, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Το show της δικής τους περιοδείας προϋποθέτει και τον ανάλογο χώρο άλλωστε, σκέψη που με οδηγεί στο θέμα της διοργάνωσης: Βαθμιδωτά εισιτήρια πέντε κατηγοριών μόνο σε στάδια δικαιολογούνται. Ειδικά όταν μια από αυτές είναι για να κάτσεις σε τραπέζι λες και έχεις πάει στον Οικονομόπουλο. Στον ‘general admission’ χώρο επικρατούσε το αδιαχώρητο, με κόσμο στοιβαγμένο στα σκαλιά, σε μια συναυλία που δεν πας ούτε για τη ‘φάση’, ούτε για ξύλο, αλλά προσβλέποντας στο να ακούς και να παρακολουθείς το συγκρότημα αξιοπρεπώς σε ολόκληρο το venue.

Τροφή για σκέψη για την επόμενη φορά. Μέχρι τότε επανάληψη στη δισκογραφία των Theater…

Setlist: Untethered Angel, A Nightmare to Remember, Fall into the Light, Peruvian Skies, Barstool Warrior, In the Presence of Enemies part I, The Dance of Eternity, Lie, Pale Blue Dot

Encore: As I Am

Ρωμανός Τερζής

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισσατζεκιάν

DreamTheater002

{galleryLiveReports/2019/DreamTheater}{/gallery}