Έφυγε η «βασίλισσα του metal» – η αντίδραση των Metallica

0

H Marsha Zazula, σύζυγος του Jon, συνιδρύτρια της ιστορικής Megaforce Records απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών, σήμερα Κυριακή 10 Ιανουαρίου.

Η εταιρία είναι πασίγνωστη γιατί από εκεί ξεκίνησαν την καριέρα τους οι Metallica με τα δύο πρώτα τους άλμπουμ, “Kill’em All” και “Ride The Lightning”.

Το συγκρότημα τίμησε τη μνήμη της Marsha με ένα μήνυμα στο Instagram: «Αναπαύσου εν ειρήνη Marsha. Σε ευχαριστούμε για όλα. Πολύ αγάπη στην οικογένεια Zazula».

Η Megaforce ξεκίνησε σαν πάγκος με δίσκους προς πώληση σε υπαίθριες αγορές το 1981 με το όνομα “Rock’n’Roll Heaven”. Μετεξελίχθηκε σε μαγαζί σύντομα, το οποίο ήταν πολύ επιδραστικό στο κίνημα του heavy metal. Τον χειμώνα του 1982 ο Jon έλαβε μέσω ταχυδρομείου ένα demo σε κασέτα από μια underground μπάντα που έψαχνε μια εταιρεία να υπογράψει συμβόλαιο, τους Metallica. Θέλοντας λοιπόν να ακουστεί η μουσική τους σε όλο τον κόσμο ο Jonny και η Marsha ίδρυσαν τη Megaforce Records την επόμενη χρονιά και κυκλοφόρησαν το “Kill’em All” εδραιώνοντας τη θέση της ως η απόλυτη heavy metal δισκογραφική εταιρεία της Αμερικής.