«Έφυγε» ο διάσημος σωματοφύλακας των KISS και Iron Maiden “Big”John Harte

0

Ο “Big” John Harte, πρώην σωματοφύλακας των KISS, Iron Maiden, Billy Idol, Prince κ.α., απεβίωσε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στη Florida, σε ηλικία 70 ετών.

Η καριέρα του ξεκίνησε έξω από μια συναυλία των Grateful Dead όταν «κάποιος πρόσεξε το ότι ήταν ψηλός, φορούσε μαύρα ρούχα, είχε ένα μουστάκι που τον έκανε να δείχνει σκληρό και φαινόταν πως θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με ένα εξαγριωμένο κοινό», όπως έγραψε ο ίδιος στα απομνημονεύματά του. «Σύντομα βρέθηκα να δουλεύω σαν security στα Passaic Capitol Theater, Roosvelt Stadium (New Jersey), Filmore East (Νέα Υόρκη) για συγκροτήματα από τον Gregg Allman και τον Lou Reed μέχρι τους New York Dolls. Έμαθα τα πάντα για τη μουσική βιομηχανία από πάνω ως κάτω, από το να υποδέχομαι καλεσμένους, να κουρδίζω όργανα και γενικά ό,τι χρειαζόταν προκειμένου να κυλήσει ομαλά μια συναυλία».

Στα τέλη του 1975 του προσφέρθηκε η δουλεία των ονείρων του – να ταξιδεύει με τους KISS.

«Τύποι σαν τον John είναι πολύ σπάνιοι. Ήταν μια φοβερή παρουσία και αν και σίγουρα ήταν σκληρός, αυτό δεν επισκίασε ποτέ την αφοσίωσή του και την ευσυνειδησία του όταν έπρεπε να κάνει babysitting και να νταντεύει τέσσερις κακομαθημένους και απαιτητικούς rock stars, που πάντα ζητούσαν να αποσπάσουν την προσοχή και την επιβεβαίωση ότι ήταν οι αγαπημένοι του», γράφει ο Paul Stanley στον πρόλογο του βιβλίου του “Larger Than Life”.

Μετά από 8 χρόνια με τους KISS ο Harte πέρασε την υπόλοιπη δεκαετία του 1980 περιοδεύοντας με τους Iron Maiden. «Ο John δούλεψε μαζί μας για πολλά χρόνια και πρόσφατα με επισκέφτηκε και γελάσαμε πολύ με τις ιστορίες που θυμηθήκαμε. Ένας τρομερός τύπος και ένα πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μας, που θα μας λείψει πολύ», σχολίασε με την είδηση του θανάτου του ο Nicko McBrain.