Ο τραγουδιστής Hans-Erik «Hertis» Dyvik Husby, γνωστός για τη συμμετοχή του στους Turbonegro από το 1993 εως το 2009 απεβίωσε το βράδυ της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου σε ηλικία 49 ετών. Η αιτία του θανάτου του παραμένει άγνωστη.

Ξεκίνησε την καριέρα του στους Turbonegro, όμως ο εθισμός του στην ηρωίνη οδήγησε το συγκρότημα στη διάλυσή του το 1998. Μπήκε σε αποτοξίνωση στο νησί Lofoten της Νορβηγίας, όπου εργάστηκε ως ξεναγός στο Norsk Fiskeværsmuseum, το τοπικό μουσείο ψαρέματος(!), αλλά και ραδιοφωνικός παραγωγός στον τοπικό σταθμό Moskenesradioen. Οι Turbonegro επέστρεψαν το 2002 για να ξαναδιαλυθούν το 2010.

Το 2011 δημιούργησε τους Doctor Midnight & The Mercy Cult, ένα σούπεργκρουπ, με τους οποίους κυκλοφόρησε ένα μόλις άλμπουμ με τον τίτλο “I Declare: Treason”. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε ως κριτής στο Νορβηγικό “Idol”, ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε η βιογραφία του.

Το 2018 ξεκίνησε τη σόλο μπάντα του, με την οποία κυκλοφόρησε δυο άλμπουμ, τα “Egomania” (2018) και “Dead” (2020).

Το πρώην συγκρότημά του ανακοίνωσε το θάνατό του με το εξής: «με μεγάλη λύπη λάβαμε την τραγική είδηση του θανάτου του Hans-Erik «Hertis» Dyvik Husby.

Είμαστε ευγνώμονες για όλες τις στιγμές και τη μαγεία που μοιραστήκαμε με τον Hans-Erik στους Turbonegro από το 1993 εως το 2009.

Σαν χαρισματικός frontman που μετέδιδε ισάξια το χιούμορ με την ευαισθησία ο Hans-Erik ήταν πολύ σημαντικός στην απήχηση της μπάντας. Ήταν ένας άνθρωπος ζεστός με μεγάλη καρδιά, με έντονες πνευματικές και διανοητικές αναζητήσεις που λάτρευε να κουβεντιάζει με τον οποιονδήποτε. Είμαστε υπερήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μαζί του σαν αδέλφια στους Turbonegro – τη μουσική, τους χαρακτήρες και ολόκληρο το σύμπαν μας.

Ο Hank Von Helvete παραμένει μια τεράστια φιγούρα στην ιστορία του Νορβηγικού rock και την pop κουλτούρα, ενώ άφησε τη σφραγίδα του στη διεθνή κοινότητα του rock’n’roll. Ηθοποιός, ρομαντικός και διασκεδαστής σε όλη του τη ζωή ο Hank δεν άφησε ποτέ καμία αμφιβολία για το ότι η θέση του ήταν πάντα στη σκηνή, λάτρευε το να στρέφονται οι προβολείς επάνω του και να συγκεντρώνει την προσοχή.

Οι σκέψεις μας συντροφεύουν την οικογένειά του.

Rest In Peace».