Ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες όλων των εποχών, ο Jeff Beck, απεβίωσε προχθές, Τρίτη 10 Ιανουαρίου από μηνιγγίτιδα σε ηλικία 78 ετών.

Η ασθένεια τον προσέβαλλε ξαφνικά και είχε μοιραία αποτελέσματα πολύ γρήγορα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κιθαρίστα.

Πολυνίκης βραβείων Grammy, εξαιρετικά επιδραστικός σε ό,τι κι αν έκανε και αποδεκτός για την ικανότητα, το ταλέντο και την δημιουργικότητα από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες του πλανήτη, θα μείνει στην ιστορία για την αντικατάσταση του Eric Clapton στους Yardbirds το 1965, τη σύσταση του Jeff Beck Group με τον Rod Stewart και τον Ron Wood και φυσικά την fusion κατεύθυνση που ακολούθησε την δεκαετία του ’80.

Χαρακτηριστική η ατάκα του, την δεύτερη φορά που εντάχτηκε στο Rock’n’Roll Hall Of Fame σαν σόλο καλλιτέχνης, το 2009 –είχε προηγηθεί η ένταξή του σαν μέλος των Yardbirds: «Παίζω με αυτόν τον τρόπο γιατί μου επιτρέπει να δημιουργώ τους πιο άρρωστους ήχους που είναι δυνατό. Αυτό δεν είναι το νόημα; Δεν με ενδιαφέρουν οι κανόνες. Για την ακρίβεια, αν δεν σπάσω τους κανόνες τουλάχιστον 10 φορές σε ένα τραγούδι, τότε δεν κάνω σωστά τη δουλειά μου».