«ΕΦΥΓΕ» Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΝ ΖΟΜΠΙ

0

Χθες Κυριακή, 16 Ιουλίου, άφησε την τελευταία του πνοή ο σκηνοθέτης George Romero, διάσημος για την ταινία του “Night Of The Living Dead” (1968), μια από τις επιδραστικότερες μορφές στις ταινίες τρόμου.  Μάλιστα, του είχε αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «Πατέρας των ταινιών ζόμπι». Ο Romero πέθανε στον ύπνο του, ενώ έπασχε από καρκίνο στους πνεύμονες. Ήταν 77 ετών.

Εκτός από την αυτονόητη σύνδεση που έχει ένας δημιουργός σαν τον Romero με την αγαπημένη μας μουσική υπάρχει και η πιο άμεση καθώς είχε σκηνοθετήσει ένα βίντεο για τους Misfits για το τραγούδι “Scream”. Ο Romero σκηνοθετούσε την ταινία “Bruiser” και ήθελε μια rock μπάντα για να γυρίσει την τελική σκηνή της ταινίας του. Οι Misfits συμφώνησαν να εμφανιστούν στην ταινία και να γράψουν δυο τραγούδια (τα “Fiend Without A Face” και “Bruiser”) με αντάλλαγμα να τους σκηνοθετήσει ένα βίντεο, το οποίο ήταν το “Scream” από το άλμπουμ “Famous Monsters” (1999).

O σκηνοθέτης δούλευε αυτό το διάστημα για μια καινούρια ταινία, το “Road Of The Dead”, που ο ίδιος την είχε χαρακτηρίσει σαν «το The Fast and the Furious με ζόμπι», η οποία ακόμα περιμένει άγνωστο τι θα απογίνει.