Και μόνο το γεγονός ότι αυτά τα καλόπαιδα από τo Jersey έχουν επηρεάσει τους Hellacopters, Turbonegro, Backyard Babies και τις λοιπές δυνάμεις του rock’n’roll παγκοσμίως θα έπρεπε να σας είχε κάνει ήδη να τσεκάρετε την αχανή, η αλήθεια είναι, δισκογραφία τους.

Οι Electric Frankenstein θεωρούνται το πρώτο συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής που έφτιαξε δική του ιστοσελίδα το 1991, έστω κι αν αυτή ήταν μόνο μια φωτογραφία τους, ενώ κατά καιρούς τo artwork των πάνω από 100(!) κυκλοφοριών τους σε άλμπουμ, single, EP, split κλπ και τις αφίσες τους έχουν φιλοτεχνήσει διάσημοι Αμερικάνοι underground καλλιτέχνες όπως οι Coop, Kozik, Johnny Ace, Art Chantry, Dirty Donny, Peter Bagge. Το “How To Make A Monster” που συμπληρώνει φέτος τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του δεν ήταν το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος, αλλά σίγουρα ένα από τα καλύτερα. Με ήδη έξι full-length κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους έφτασαν στο να δημιουργήσουν το αριστούργημά τους, το δικό τους “Back In Black”.

Το άλμπουμ ακούγεται φρέσκο και επίκαιρο ακόμα και τώρα με τη δαιμονιώδη punk ενέργειά του να ξεχειλίζει από κάθε κομμάτι. Όμως, δεν πρόκειται για ένα punk άλμπουμ, αλλά για ένα κοκτέηλ punk, rock’n’roll, hard rock και alternative «κουνημένα και όχι ανακατεμένα». Πρόκειται για τον ήχο που προκάλεσε την αναβίωση του rock’n’roll ή αυτό που κάποιοι ονόμασαν “new rock” γιατί πολύ απλά ήταν άσχετοι και δεν ήξεραν πώς να το βαφτίσουν για να το βάλουν στα ράφια των δισκοπωλείων και να το κάνουν πιο προσιτό σε μια γενιά που δεν ήθελε καμία σχέση με το παλιό και το τετριμμένο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αδιαφορώντας για ταμπέλες, ονομασίες, είδη κλπ ακούγοντας ξανά ύμνους όπως τα “Cut From the Inside”, “Speed Girl”, “Friction” και “Pretty Deadly” θα συνειδητοποιήσετε πως τα ‘90s δεν σκότωσαν το rock και έβγαλαν καλή μουσική που αντέχει τη δοκιμασία του χρόνου πολύ άνετα.