Η αγαπημένη μας μπάντα από την Ιταλία επανέρχεται με το έβδομο, παρακαλώ, στούντιο άλμπουμ της! Πιστή στο στυλ που έχει υιοθετήσει, το επικό και συμφωνικό στοιχείο άρρηκτα δεμένο με το Folk και τις Κέλτικες μελωδίες, η εξάδα των Elvenking παρουσιάζει μια σειρά από τραγούδια που φέρνουν στη μνήμη καταπράσινες γαίες… Το Hard Rock υβρίδιο υφίσταται κραταιό και αυτό, κυρίως λόγω της χροιάς της φωνής και των εξαιρετικά πιασάρικων ρεφρέν.

Πρώτο single και video για το άλμπουμ, το “The loser”, που ανοίγει το δίσκο. Αν σας άρεσε το κομμάτι αυτό, τότε ετοιμαστείτε για μια από τις καλύτερες ακροάσεις της χρονιάς. Το ματζόρε ύφος του σχήματος θα σας ενθουσιάσει. Πολύ Eurovision το κλίμα, πολύ φωτεινό, πολ… Να! Τι ήταν να το πω, το “Midnight skies, winter signs” μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε ένα σκοτεινιασμένο δάσος… E, να σας πω… Φωτιά άναψε κανένας; “A song for the people” και το υπέρ-κλασσικό μοτίβο 6/8, μαζί με τα πνευστά, τα βιολιά και τα φωνητικά της Netta Dahlberg προκαλεί διάθεση για χορό και γενικότερη ευθυμία. Γενικά στο άλμπουμ παίζουν αρκετοί καλεσμένοι, όπως ο Maurizio Cardull (Folkstone) και ο Teemu Mantysaari (Wintersun). Συμμετέχει επίσης, σε δύο κομμάτια, ο μεγάλος Jon Oliva.

To “Forget-me-not” είναι χιτάρα. Αμερικανιά τρελή βέβαια, τελείωμα στο “Cold case” και βάλε αλλά διαμάντι! Φωνάρες, μελωδία καταπληκτική και καψούρα ατελείωτη. Διάβασα στο διαδίκτυο το σχόλιο ενός φίλου που έχει κάνει κριτική στο ίδιο άλμπουμ. «Ακόμα ένα σπουδαίο άλμπουμ για τους Elvenking»! Συμφωνώ πεντακόσια τα εκατό! Σπουδαία δουλειά από τους γείτονες, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο δρόμο. Να ευχηθούμε τα καλύτερα; Ναι, αμέ! Έτσι κι αλλιώς… τα καλύτερα μόλις κυκλοφόρησαν!
 

Tags