Όλοι όσοι προτιμούν να ακούν συγκροτήματα που ξεκίνησαν την καριέρα τους από το 1991 και μετά παίζοντας ένα μοντέρνο –ανάλογα την εποχή πάντα- rock ή metal, καλύτερα να μη διαβάσουν παρακάτω. Γιατί οι Enforcer μπορεί να μην μετράνε ούτε 10 χρόνια στο χώρο αλλά η μουσική τους έχει έναν πολύ συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα…από το 1979 ως το 1983 (αυστηρά)! Αν και αυτό είναι μόλις το τρίτο τους album, έχουν καταφέρει το εξής παράδοξο: να ανανεώσουν το heavy metal παίζοντας παλιομοδίτικο metal που έχει τις ρίζες του στη Γηραιά Αλβιόνα.

Μην περιμένετε καμία απολύτως διαφοροποίηση στο “Death By Fire” αφού οι Enforcer συνεχίζουν το άριστο έργο τους που ξεκίνησε δισκογραφικά το 2008 και απογειώθηκε το 2010 με το εκπληκτικό “Diamonds”. Οι Σουηδοί διαθέτουν τον τσαμπουκά των πρώιμων Saxon, τις μελωδικές δισολίες των Maiden και την αισθητική του NWOBHM. Και όλα αυτά επενδυμένα σε μία ταιριαστή, in your face παραγωγή που αναδεικνύει όλες τις κομματάρες του δίσκου. Και εδώ εντοπίζεται το μεγάλο υπερατού των Enforcer: οι συνθέσεις που σου μένουν με τη μία και θυμίζουν τις ένδοξες μέρες θρυλικών δίσκων όπως το “Piece of Mind” ή το “Denim and Leather”.
Δεν νοείται old school οπαδός του heavy metal που να μην έχει στη συλλογή του το “Death By Fire”. Οι υπόλοιποι ας ακούσουν Linkin’ Park.

Highlight: Οι Enforcer έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς διάφορα split singles…ένα από αυτά ήταν με τους Bullet το 2011.
 

Tags