Για την “υποστήριξη” της συναυλίας, αυτή τη φορά κλήθηκαν οι Jaded Star οι οποίοι αυτή την εποχή κυκλοφορούν το πρώτο τους album με τίτλο “Memories From The Future”. Για να πω την αλήθεια, η εμφάνιση τους δε με άφησε και τόσο ικανοποιημένο, κυρίως στο άκουσμα των κομματιών του album. Δε βρήκα κάτι που να με ξεσηκώσει, η αλήθεια όμως είναι ότι δε βοήθησε και ο μετριότατος για άλλη μια φορά ήχος στο Fuzz, πέρα από αυτό όμως περίμενα περισσότερα πράγματα. Τη σαραντάλεπτη παρουσία των Jaded Star στη σκηνή έσωσε κάπως, μόνο η σχετική συναυλιακή εμπειρία της Maxi Nil.

JadedStar
Ο κόσμος στο club ανυπομονεί να βγούν οι Epica κι αυτό συμβαίνει με σχετική καθυστέρηση. Τα προβλήματα στον ήχο συνεχίζονται ο οποίος ακούγεται αρκετά “μπουκωμένος”. Το ένα τρίτο του set αφορά το τελευταίο τους και πολύ καλό album “The Quantun Enigma” με τη μπάντα,σε αντίθεση με προηγούμενες εμφανίσεις της να “παίζει” περισσότερο με τον κόσμο, αφήνοντας κατά μέρος τον υπέρμετρο επαγγελματισμό που έδειχνε άλλοτε (και ο οποίος δε με χάλαγε καθόλου έτσι όπως έβγαινε στη σκηνή). Κατάφεραν αρκετές φορές να ξεσηκώσουν το κοινό κυρίως στα “Sensorium” και “Cry For The Moon” αλλά και στα τρία κομμάτια του encore που αποδείχθηκαν ιδανικά για κλείσιμο, τα “Sancta Terra”, “Unchain Utopia” και ”Consign To Oblivion”.
Λίγο πριν το τέλος δε, οι Jansen, Delahaye και Van Der Loo, κατέβηκαν στο photo pit μπροστά από τη σκηνή, παίζοντας σε απόσταση αναπνοής από τον κόσμο. Οι Epica είναι μια από τις καλύτερα προβαρισμένες μπάντες που έχω δει ποτέ κι αυτό φάνηκε σε μια ακόμη εμφάνιση τους. Η σκηνή ήταν μόνιμα “γεμάτη” με εξαιρετική παρουσία και κίνηση των μουσικών και που σε καμία περίπτωση δεν την άφησαν να…γείρει. Όσο για τη Simone, αυτή τη φορά ήταν λίγο πιο…χαμηλών τόνων από άλλοτε, πολύ καλή, την έχω όμως δει και πολύ καλύτερα.

Ήταν άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση των Epica, θεωρώ ότι δεν έπιασε τις αντίστοιχες, κυριολεκτικά μαγικές του 2010 και 2012, ωστόσο ο κόσμος τους απολάμβανε για κάτι λιγότερο από δύο ώρες κι αυτό είνα τελικά που πρέπει να κρατήσουμε.
Δημήτρης Καζαντζής

Setlist: The Second Stone, The Essence Of Silence, Unleashed, Storm The Sorrow, Fools Of Damnation, Natural Corruption, Sensorium, The Obsessive Devotion, Victims Of Contingency, Cry For The Moon, Design Your Universe, Sancta Terra, Unchain Utopia, Consign To Oblivion

EpicaAthens01