ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ FRAGILE VASTNESS

0

Με μια ανάρτησή του στο Facebook ο Βαγγέλης Γιαλαμάς ανακοίνωσε τη νέα τραγουδίστρια των Fragile Vastness και το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος, το πρώτο μετά από έντεκα χρόνια δισκογραφικής απουσίας: «Δεν θα περίμενα ποτέ ότι η ανταπόκριση στην ανάρτηση μου για αναζήτηση τραγουδιστή/ας στους Fragile Vastness θα ήταν τόσο μεγάλη. Από την ίδια ημέρα κιόλας άρχισα να δέχομαι μηνύματα αλλά και τηλεφωνήματα με προτάσεις για τη θέση αυτή.
Οι ακροάσεις ξεκίνησαν από την επόμενη μέρα είτε live στο Fragile Studio είτε λαμβάνοντας ηχογραφήσεις demo πάνω σε δυο καινούρια τραγούδια από το επερχόμενο album. Όμορφες και ενδιαφέρουσες χροιές από αντρικές και γυναικείες φωνές, κάποιοι/ες με καλή τεχνική, προφορά της αγγλικής και άποψη αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό που μου έλειπε ηταν η κατάλληλη ερμηνεία που χρειάζεται ένα τόσο ιδιαίτερο concept όπως αυτό του “Perception”.
Μέσα στο προβληματισμό μου σκέφτηκα μια κοπέλα που είχα ηχογραφήσει πριν μερικά χρόνια και μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση με τη φωνή της, το πνεύμα και το χαρακτήρα της. Η επικοινωνία μαζί της έγινε αμέσως και σύντομα κάναμε το πρώτο δοκιμαστικό οπου και ηταν ομόφωνα από όλη τη μπάντα πετυχημένο. Το 2005 με το “A Tribute to Life” “ζήσαμε” μια ιδιαίτερη περιπέτεια μέσα απο τα μάτια (και τη φωνή) ενός άντρα. Αυτή τη φορά ας ετοιμαστούμε να “ζήσουμε” μια ακόμα πιο ιδιαίτερη περιπέτεια μέσα από τα μάτια και φωνή μιας γυναίκας. Η Elena Stratigopoulou είναι η καινούρια φωνή των Fragile Vastness. Ευχαριστούμε όλους και όλες που μας τίμησαν με τη προσφορά της φωνής, του ταλέντου, των γνώσεων και του χρόνου τους. Μέσω αυτής της διαδικασίας γνώρισα αξιόλογες φωνές αλλα κυρίως ωραίους ανθρώπους με τους οποίους ανυπομονώ να συνεργαστώ το συντομότερο σε κάποιο μουσικό project.