Οι Σουηδοί Bullet έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Crow Club στις 18 Οκτωβρίου. Μαζί τους οι Silver Risc και οι 666 Packs.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Οι Bullet είναι μια σουηδική μπάντα που ιδρύθηκε στο Växjö το 2001 από τους Hampus Klang και Dag “Hell” Hofer. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο τους demo Heavy Metal Highway το 2002 και το πρώτο τους άλμπουμ Heading For The Top το 2006 στη δισκογραφική εταιρία Black Lodge. Ο τραγουδιστής των Iron Maiden, Bruce Dickinson, έπαιξε το τραγούδι των Bullet Turn It Up Loud από το ντεμπούτο άλμπουμ τους στο ραδιοφωνικό του πρόγραμμα στο BBC το 2006.

Ο Hell Hofer και o Hampus άρχισαν να παίζουν μαζί το 1996, σε μια μπάντα διασκευών. Ο Hampus επίσης είναι ένας από τους διοργανωτές του φεστιβάλ Muskelrock. Ο κιθαρίστας Hampus Klang έχει παίξει επίσης στο grindcore συγκρότημα Birdflesh και ο μπασίστας Adam Hector τραγουδούσε στο hardcore συγκρότημα Path of No Return.

Το 2008 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους, το Bite the Bullet. Στις 21 Ιουνίου 2009, οι Bullet έπαιξε μαζί με τους AC / DC στο Ullevi στο Γκέτεμποργκ και στις 3 Οκτωβρίου 2009, έπαιξαν δύο τραγούδια τους στο Globe (περίπου 15.000 άτομα) πριν από τον αγώνα NHL μεταξύ Detroit Red Wings και St. Louis. Το τρίτο τους άλμπουμ, Highway Pirates, κυκλοφόρησε στις αρχές του 2011.

Όλη η δισκογραφία τους (που δεν είναι και μικρή) περιλαμβάνει:

Albums
•    Heading for the Top (2006)
•    Bite the Bullet (2008)
•    Highway Pirates (2011)
•    Full Pull (2012)
•    Storm of Blades (2014)
•    Dust to Gold (2018)

Live albums
•    Live (2019)

7″ singles & EPs
•    “Speeding in the Night” EP (2003)
•    “Full Pull” (2012)
•    “Storm of Blades” (2014)
•    “High Roller” (Enforcer) / “Back on the Road” (Bullet)
Εκτός από τους εξαιρετικούς δίσκους που έχει κυκλοφορήσει η μπάντα, ταξίδεψε αρκετές φορές σε ευρωπαϊκές χώρες, άνοιξε για τους AC / DC, όπως είπαμε μπροστά σε 55.000 άτομα! το 2009 και έπαιξε μερικά από τα πιο διάσημα φεστιβάλ της Ευρώπης Rock Am Ring, Graspop, Sweden Rock, Bang Your Head, Rock Hard, Keep It True, Headbangers Open Air και Wacken Open Air (δύο φορές!). Η μπάντα έχει υποστεί ‘βρωμιά’με την αληθινή έννοια της λέξης και την μεταμόρφωσε σε μουσικό χρυσό, όπως υπαινίσσεται και ο τίτλος του τελευταίου δίσκου τους.
“Τα νέα μας τραγούδια είναι για τη ζωή στο δρόμο, για την ελευθερία, την περιπέτεια και την ατελείωτη διασκέδαση που έχουν τα παθιασμένα ΗΜ συγκροτήματα “, εξηγεί ο Hampus Klang. Η αγάπη για τη ζωή τους ως μουσικοί ξεχειλίζει από κάθε νότα, και φαίνεται είτε από το γρήγορο πρώτο κομμάτι “Speed And Attack” σε κλασσικό στυλ NWOBHM, τον δυνατό ύμνο “Fuel The Fire” ή το πιο cool, midtempo “Wildfire” που ακόμα και οι AC / DC δεν θα μπορούσαν να έχουν αποδώσει καλύτερα!

Τα χαρακτηριστικά και η φιλοσοφία της μπάντας αντανακλώνται εύγλωττα και στο Bullet Bus τους, με το οποίο περιοδεύουν συχνά, ένα μαύρο, λευκό και κόκκινο Volvo B63508 του 1964, με τον άφθαρτο 6-κύλινδρο κινητήρα και τα αμέτρητα μίλια κάτω από τα φθαρμένα καθίσματα του, που αποτελεί το κινητό ξενοδοχείο (youth hostel καλύτερα!) της μπάντας, από όπου ξεχειλίζει η μυρωδιά μπύρας, ιδρώτα, βενζίνης και tobacco!

 Είστε έτοιμοι για rock ‘n’ roll, sweat and beers? Αν ναι, τότε σας προσκαλούμε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στο Crow club να παρτάρουμε με αυτούς τους παλαβούς Σουηδούς, αλλά και με τους δικούς μας ‘oldies but goodies’ SILVER  R.I.S.C και τους 666 PACKS που θα ξεκινήσουν την μπυροποσία όπως μόνο αυτοί νιώθουν!  

ΠΟΡΤΕΣ: 21:00 / LIVE: 21:30
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
– 16  ευρώ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ (διαθέσιμα πολύ σύντομα στα δισκοπωλεία: Sirens Records, EAT METAL RECORDS, Metal Era, No Remorse Records)
– 20 ευρώ ΠΟΡΤΑ