ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: “Extreme metal phantasmagoria”

Υπάρχουν κάποια ακραία metal σχήματα που δίνουν φαντασμαγορικά shows και ίσως τα πιο εντυπωσιακά  τα κάνουν οι Σουηδοί WATAIN, που θα επισκεφτούν τη χώρα μας φέρνοντας μαζί τους όλο το stage show, το Σάββατο 4 Μαΐου, στο Gagarin205. Η μπάντα γύρω από τον Erik Danielsson, έρχεται για δεύτερη φορά στη χώρα μας, πέντε χρόνια μετά την πρώτη της επίσκεψη, για να ισοπεδώσει ότι έμεινε όρθιο από τότε…

Οι WATAIN, είναι από τα παλαιότερα black metal σχήματα, που ξεπήδησαν προς το τέλος της δεκαετίας του ’90 και θεωρούνται από τα πιο ακραία σχήματα τόσο μουσικά όσο και θεματολογικά. Χαρακτηριστικό τους είναι η DIY νοοτροπία τους, που αφορά σχεδόν όλα τα μέρη της μουσικής τους, αφού έχουν την εταιρία His Master’s Noise, από την οποία βγάζουν τους δίσκους τους (τα δίνουν με license στη Century Media), το merchandise τους, ακόμα και τα σκηνικά για τις συναυλίες τους, με πιο χαρακτηριστικό τις φλεγόμενες τρίαινες.

Μουσικά μιλώντας, είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στους θρυλικούς DISSECTION, αλλά έχουν επιρροές και από  τους BATHORY και VENOM. Από το ντεμπούτο τους, “Rabid Death’s Curse” του 2000, δημιούργησαν αίσθηση στο underground κύκλωμα της ακραίας μουσικής, με το “Lawless Darkness” του 2010 όμως, κατόρθωσαν όχι μόνο να πάρουν χρυσό δίσκο στην πατρίδα τους, τη Σουηδία, αλλά και να κερδίσουν και το αντίστοιχο Grammy στην κατηγορία “Best Hard Rock Band”, κάτι αδιανόητο μέχρι πρότινος για ένα όσο ακραίο σχήμα!!!

Στο προηγούμενο άλμπουμ τους, “The Wild Hunt”, τόλμησαν να βάλουν μέχρι και καθαρά φωνητικά, ξενίζοντας ίσως κάποιους από τους παλιούς οπαδούς τους, δείχνει όμως και τη διάθεση του γκρουπ που απλά κάνει ότι γουστάρει, χωρίς να δίνει λογαριασμό τι θα πουν οι άλλοι. Το περσινό “Trident Wolf Eclipse”, σηματοδότησε μία επιστροφή στον πρώιμο, επιθετικό ήχο, λαμβάνοντας πολύ καλές κριτικές από τον διεθνή Τύπο, ακόμη και μία ειδική έκδοσή του πριν κυκλοφορήσει από το γερμανικό Rock Hard. Στην περιοδεία που ακολούθησε, έπαιξαν για ένα μήνα έχοντας support τους δικούς μας, ROTTING CHRIST, για να μπορέσετε να κατανοήσετε το status στο οποίο βρίσκονται σε διεθνές επίπεδο, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που περιόδευσαν με τους τιτάνες συμπατριώτες μας, με τους οποίους έχουν πολύ καλές σχέσεις.

Οι WATAIN, όπως προείπαμε, θα έρθουν στην Ελλάδα, κουβαλώντας μαζί τους όλο το εντυπωσιακό stage show τους και η τιμή του εισιτηρίου είναι ιδιαιτέρως θελκτική για ένα γκρουπ του βεληνεκούς τους, αφού τα early bird εισιτήρια θα κοστίζουν 22 ευρώ, ενώ αργότερα στην προπώληση αλλά και στο ταμείο, η τιμή τους θα είναι στα 25 ευρώ. Τέτοιου είδους συναυλίες, δεν χάνονται με τίποτα από το ακραίο κοινό που οφείλει να τιμήσει ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα του χώρου.