Πριν από λίγο καιρό είχα γράψει σχετικά με την πρώτη σπουδαία κυκλοφορία για το 2011…ήταν από τους old-school thrashers Havok οι οποίοι μας είχαν αφήσει άριστες εντυπώσεις με το “Time is Up”. Να, που και η δεύτερη πολύ σημαντική κυκλοφορία για την τρέχουσα χρονιά έρχεται από μία άλλη old-school thrash μπάντα (αυτή τη φορά από τη Δανία), τους Essence!
 
Το “Lost in Violence” είναι το πρώτο full-length album των πιτσιρικάδων και τολμώ να πω ότι βάζει τα γυαλιά σε όλες ανεξαιρέτως τις παλιές καραβάνες του thrash που κυκλοφόρησαν πρόσφατα δίσκους. Πιο συγκεκριμένα, οι Essence δεν ντρέπονται καθόλου να δηλώσουν φανατικοί οπαδοί των Sodom και Destruction, με τα θέματα του πολέμου και την in your face κιθαριστική επίθεση να είναι τα κυρίαρχα στοιχεία του “Lost in Violence”. Οι Essence, όμως, δεν μένουν μόνο εκεί…εμπλουτίζουν τον ήχο τους με άλλα όργανα (π.χ. σιτάρ) και δεν αρκούνται στις καταιγιστικές ταχύτητες αλλά προτιμούν και πιο mid-tempo μελωδίες που πάντα πίστευα ότι μπορούν να «δέσουν» άριστα με τη thrash τεχνοτροπία.
 
Συνολικά, το “Lost in Violence” είναι ένα album που πατάει γερά στο παρελθόν και βλέπει με περίσσιο θράσος το μέλλον…οι Essence θα μας απασχολήσουν πολύς το μέλλον.
 
Highlight: Εξαιρετική αισθητικής το booklet και πολύ δουλεμένοι στίχοι.
 

Tags