«Έσβησε» ο θρύλος του rock’n’roll Little Richard

0

Ο Little Richard έφυγε σήμερα από τη ζωή, όπως ενημέρωσε ο γιος του, Danny Penniman, το περιοδικό Rolling Stone, σε ηλικία 87 ετών.

Πατέρας του rock’n’roll και τεράστια φιγούρα για τη παγκόσμια μουσική συγκλόνισε με επιτυχίες τους όπως τα πασίγνωστα “Tutti Frutti”, “Long Tall Sally”, “Lucille”, “Good Golly Miss Molly” και άλλα πολλά.

Υπήρξε έμπνευση για τον Elvis Pressley, σε μια Ευρωπαική του περιοδεία το 1962 άνοιγαν γι’αυτόν οι Beatles και ο Jimi Hendrix ήταν μέλος της μπάντας του δυο χρόνια αργότερα.

Mick Jagger: «Λυπάμαι πάρα πολύ. Ήταν η μεγαλύτερη έμπνευση στην εφηβεία μου και η μουσική του έχει ακόμα την ίδια ωμή ηλεκτρική ενέργεια όταν την ακούς τώρα, όπως κι όταν κυκλοφόρησε στα ‘50s. Όταν ήμασταν σε μια περιοδεία μαζί του παρατηρούσα πως κουνιόταν και μάθαινα από εκείνον πώς να ψυχαγωγή το κοινό. Ήταν πάντα τόσο γενναιόδωρος στο να μου δίνει συμβουλές. Η συμβολή του στην pop μουσική είναι τεράστια. Θα μου λήψεις…»

Keith Richards: «Ήταν το αληθινό πνεύμα του rock’n’roll!»

Ringo Starr: «Ένας από τους μεγαλύτερούς μου ήρωες όλων των εποχών».

Jimmy Page: «τα τραγούδια του Little Richard ήταν πρωτοποριακά για το rock’n’roll. Τον άκουσα πρώτη φορά στο Newport Lounge στο Μαϊάμι και Θεέ μου ήταν τόσο καλός».

Paul Stanley: «Ακρογωνιαίος λίθος στα θεμέλια του rock’n’roll. Ένα είδωλο. Ένας συνθέτης και performer που όμοιός του δεν υπάρχει. RIP Superstar»

David Coverdale: «Τεράστια επιρροή και έμπνευση στο πως ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τη φωνή μου. ΤΕΡΑΣΤΙΑ… Ακόμα και τώρα εντυπωσιάζομαι όταν ακούω τα τραγούδια του».

Τέλος, απλά να αναφέρουμε ότι ο Little Richard ήταν ο αγαπημένος του Lemmy, ο οποίος σε μια συνέντευξη είχε ερωτηθεί «ποιος είναι ο Θεός σου», εκείνος απάντησε, «o Little Richard, γιατί είναι ο καλύτερος»